Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Pazar Alışverişi Tartı ile Teyit Ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazar Alışverişi Tartı ile Teyit Ediliyor
Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşların güvenli alışveriş deneyimini arttırmak amacıyla hizmete sunulan tartı standı vatandaşların takdirini topladı.

Haftanın her günü farklı noktalarda kurulan semt pazarlarında Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından faaliyete konulan belediye terazisi vatandaşlara adil alışveriş imkanı sunuyor. Pazar alışverişlerinde güvenilirliği arttıran hizmet aracılığıyla vatandaşlar aldıkları ürünlerin kilogram teyidini belediye terazisi ile yapabiliyor. Tüketici haklarının korunması amacıyla hizmete sunulan terazi denetim noktasında vatandaşlar pazardan almış oldukları ürünleri ücretsiz olarak gelip tarttırıp kontrolünü sağlayabiliyor. Terazi hatalarının ortaya çıkarılması için belirli noktalarda hizmete sunulan kontrol alanları tüketicilerin adil bir şekilde alışveriş yapmasına da olacak sağlıyor. Haksız kazancın ve tartı yanlışlıklarının önüne geçen uygulama sayesinde haklarının korunduğunu söyleyen vatandaşlar “Aksaray Belediyesi tarafından bizlerin güvenli alışveriş imkanı bulması için faaliyete geçirilen terazi denetim noktaları sayesinde içimiz rahat bir şekilde alışveriş yapabiliyoruz. Pazar telaşında farkında olmadığımız terazi işlemlerinin teyidini bu alanlardan sağlayabiliyoruz. Belediye terazisi hizmeti sayesinde güvenli alışveriş de artmış oluyor. Şeffaf bir ticaret ortamının sağlanmasına imkan sunan ve tüketici haklarını ön planda tutan belediye ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandılar. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kış Hazırlığı Cep YakacakÖnceki Haber

Kış Hazırlığı Cep Yakacak

Lise İdarecilerine ASÜ AnlatıldıSonraki Haber

Lise İdarecilerine ASÜ Anlatıldı

Haber Yorumları

  • Ozberk11-07-2024 14:28

    Ege'nin aşağı yukarı her pazarında yıllardır bu uygulama var.Pazarın orta yerine devamlı tartı konulur alışveriş yapan vatandaş aldığının doğru mu tartıldığını bu sayede kontrol eder.Aksaray maalesef pazar konusunda çok yetersiz.Satıcıların bir kısmında hala fiyat etiketi göremiyoruz.Satılan ürünlerin 1.kalitesini öne koyup ıskarta ve kalitesiz olanları arkaya koyup seçme yaptırmadan satıyorlar. Aldığınız poşeti de sıkı sıkıya bağlıyorlar ki pazarda kontrol edilmesin diye.Bu yüzden seçme yapılan yerlerden ve büyük market,manavlardan alış veriş yapmak daha mantıklı geliyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar