Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Otomobilde Vade ve Takas Dönemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomobilde Vade ve Takas Dönemi
Kredi faiz oranlarının yükselmesi ve piyasadaki nakit sıkıntısının olumsuz etkilediği ikinci el otomobil sektöründe vatandaşlar çözümü takas ve vadeli alım satımlarda arıyor.

Ülke genelinde etkili olan ekonomik kriz sürecinin atlatılması için alınan sıkı ekonomik tedbirlerin ticarete olan olumsuz etkilerini kendilerine has yollarla çözmeye çalışan ikinci el otomobil satıcıları çareyi geçmiş yıllardaki gibi vadeli satışlarda arıyor. Geçtiğimiz yıla kadar altın çağını yaşayan ve binlerce insanın milyonlarca lira kazanmasını sağlayan ikinci el otomobil satışlarının kredi faiz oranlarının artması ve sıfır otomobillerin piyasaya sürülmesiyle yaklaşık bir yıldır durmasının ardından galericiler çareyi vadeli satışlarda arıyor.

Özellikle geçmişte uygulanan kredi faiz oranlarının tahmin edilenin çok üzerine çıkması ve kredi çekecek olan vatandaşların krediye geçmişteki kadar rahat ulaşamamasının olumsuz etkilediği ikinci el oto piyasasında ayakta kalmaya çalışan esnaflar ticaretlerinde takas ve vade döneminin başladığını ve bu süreci bu şekilde atlatmaya çalıştıklarını ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Son bir yıl öncesine kadar sıfır kilometre araçların bulunamaması ve sıfır kilometre araçların sürekli prim yapması sonucu ülke genelinde sıfır araçlar yüzde 300’lere kadar yüksek karlar ettirdi. Bu süreçte galerici esnaflarından çok dışarıdan bu sektöre dahil olan paralı yatırımcılar kazandı. Bizler kayıtlı olarak haftada 3-4 araç satarken hiçbir kaydı bulunmayan kişilerde bireysel olarak aynı sayıda otomobil alım satımı yaptı. Sektöre dışardan olan ilginin artması istemesek de ikinci el oto fiyatlarını istemediğimiz bir noktaya getirdi. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen seçimlerin ardından bayilere uygulanan yüksek cezalar ve sıkı tedbirler ile sıfır araçların piyasaya girmesi ile ikinci el oto fiyatlarında durağan dönemi başlamışken buna eklenen ekonomik kriz ve alınan sıkı tedbirler oto piyasasını tamamen durdurdu. Bu durgunlukta paralarını kazanan sektör dışı yatırımcı yatırımlarını başka alanlara çekerken sıkıntılarıyla galericiler kaldı. Şimdilerde otomobil almak isteyen hemşerilerimiz ne yazık ki geçmişteki faiz oranlarını bulamayınca araç alma hayallerini erteliyorlar. Bizlerde bu süreçte geçmiş yıllardaki gibi vade seçeneklerini sunuyoruz. Şu anda artık araç alacakları nakitten çok ellerindeki araçlarını takas ettirerek model yükseltmeye çalışıyorlar. Faiz oranları düşene kadar da sektör can çekiştirecek gibi görünüyor. İnşallah bu süreç yakın zamanda sona erer ve ikinci el oto piyasası Devlet tarafından sıkı şekilde kontrol altına alınır da geçmişte yaşanan sıkıntılar yaşanmaz. Geçmişteki sıkıntıların yaşanmaması adında sektörün dışsal etkilerden veya kayıtsız ticaret yapanlardan tamamen temizlenmesi gerekiyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
USK’dan Süt Fiyatına Yüzde 8,52 ZamÖnceki Haber

USK’dan Süt Fiyatına Yüzde 8,52 Zam

ASÜ’de Bayramlaşma Programı DüzenlendiSonraki Haber

ASÜ’de Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar