Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Okumak Aşkı Yaş Sınırı Tanımadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okumak Aşkı Yaş Sınırı Tanımadı
2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. YKS sınavına 50 yaşında giren Veli Özbay, okumanın yaşının olmadığına dikkat çekerek okuma azminin toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Yıllar önce lise öğrenimini tamamlayan ve meslek hayatına atılan esnaf Veli Özbay, YKS sınavının hep hayallerinde olduğunu ve bu yıl hayallerini geçekleştirdiğini söyledi. Türk tasavvufunun önemli isimlerinden olan Yunus Emre’nin dizeleri ile bilginin önemine değinen Özbay, kendini geliştirmenin ve okumanın yaşı olmadığını söyledi. Özbay, 50 yaşında hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek “Konya Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Türk dünyasının önemli şahsiyetlerinden olan Yunus Emre’nin dediği gibi İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır? Kendimi geliştirmek ve insanlara daha çok faydalı olabilmek için okumaya yöneldim. Eğitim hayatıma devam etmek içimde bir uhde olarak kalmıştı. Uzun yıllardır üniversite sınavına girmeyi hayal ediyordum. Esnaf olduğum için okumaya çok fazla fırsat bulamamıştım. Bu yıl fırsat yarattım ve sınava girmeye karar verdim.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarının üniversite eğitimlerini tamamladığını ve sıranın kendine geldiğini kaydeden Özbay, sınav sürecinin ardından puan açıklamasına göre hedefindeki bölümleri paylaşarak, “Sınavdan beklediğim puanı alabilirsem Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okumayı hedefliyorum. Bu bölüm olmazsa halkla ilişkiler, sosyoloji, felsefe gibi bölümlerde öğrenim görmek istiyorum. Çocuklarımın okumasına destek vererek üniversite mezunu olmalarına katkı sundum. Şimdi sıra bana geldi. Ben de üniversite sınavını kazanarak üniversite mezunu olmak istiyorum.” dedi.

YKS hazırlık süreci boyunca çevresinin hep olumlu destek verdiğini aktaran Özbay, “Yakın çevrem üniversite sınavına girmem konusunda beni destekleyerek teşvik etti. Başarabileceğimi söyleyerek beni motive ettiler. Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimiz ile beraber aynı heyecanı paylaşmak da bana ayrıca onur verdi. Sınav süresince emek veren herkes inşallah emeklerinin karşılığını alır.” şeklinde konuştu.

Herkesin hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini belirten Özbay, okumanın yaşının hiçbir zaman olmadığının altını çizdi. Özbay sözlerini “İnsanın hayatı doğduğu andan ölüm anına kadar zaten bir sınav sürecinde geçiyor. Üniversite sınavı hayattaki sınavımızın içerisinde sadece bir durak olarak bulunuyor. Bu duraktaki herkese başarılar diliyorum.” diyerek tamamladı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Hazırlıklara Mezarlıklardan BaşladıÖnceki Haber

Belediye Hazırlıklara Mezarlıklardan Baş...

Üniversitede Derse Giren Kaymakam, Öğrencileri Geleceğe HazırlıyorSonraki Haber

Üniversitede Derse Giren Kaymakam, Öğren...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar