Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Nüfusumuz 429 Bin 69

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nüfusumuz 429 Bin 69
Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizin ve illerin nüfus sayılarının gösterildiği verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre ülkemizin nüfusu 83 milyon 614 bin 362’den 84 milyon 680 bin 273’e yükselirken Aksaray’ın nüfusu da 31 Aralık 2021 verilerine göre 423 bin 11’den 429’bin 69’a yükseldi. Köy ve Beldeler Boşalıyor

Açıklanan son nüfus sayıları köy ve beldelerde nüfusun azaldığını il ve ilçe merkezlerinde ise nüfusun hızla arttığını ortaya çıkartıyor. Bir önceki döneme sayımına göre 423 bin 11 kişiden 121 bin 114’ü köy ve beldelerde yaşarken il nüfusunun arttığı 2021 yılı sonuna göre bu sayı 118 bin 714’e düştü.  Açıklanan rakamlar da il nüfusunun toplamda 6 bin kişi artmasına rağmen il ve ilçe merkezlerindeki nüfusun  8 bin 500 kişi arttığı ortaya çıktı.

Tarım ve hayvancılık kenti olarak adlandırılan ve vatandaşların köylerine dönmeleri için önemli çalışmaların yapıldığı süreçte özellikle vatandaşların iş imkanları nedeniyle köylerden merkeze göç halinde oldukları son nüfus sayımıyla ortaya çıkmış oldu. Köylerde yaşanan göç dalgasında özellikle son yıllarda artan kuraklık ve tarımsal sulamada beklenilen yatırımların bir türlü yapılamamasının etkili olduğu gözlenirken köyden gelen vatandaşların merkezdeki fabrikalar ve iş yerlerinde çalışmaya başlayarak çiftçilikten tamamen koptukları verilerle gün yüzüne çıkmış oldu. Özellikle kuraklığın ardından yem, gübre, mazot gibi üretimin olmazsa olmazı olan ürünlere yapılan zamlarla zararları daha fazla artan çiftçilerin merkeze veya başka illere göç halinin devam ettiği iddia edilirken ilerleyen dönemde nüfus artışına rağmen köy ve kasabalardaki nüfusun daha da azalacağı tahmin ediliyor.

Yabancı Sayısı 17 Bin 436’ya Yükseldi

Açıklanan bir diğer veri de nüfus içerisindeki yabancı sayıları oldu. Bir önceki yıl kayıtlı 14 bin 810 yabancı ülke vatandaşının ikamet ettiği ilimizde sayı artarak 17 bin 436’ya yükseldi. Artan sayı konusunda çok iyimser bir tablo diyen vatandaşlar da kayıtsız olan göçmen sayısının kayıtlı olanlardan çok daha fazla olduğunu ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “İl genelinde sadece 17 bin başka ülke vatandaşı olduğunu duyunca şaşırdık. Bu açıklanan rakam gerçekten çok iyimser kalmış. Bu rakamın 2 katından daha fazla yabancı ülke vatandaşı olduğunu sokaklara baktığımızda görebiliyoruz. Demek ki bunların sadece 17 bini kayıtlı geri kalanlar ise kayıt dışı olarak bu ilde ikamet ediyorlar” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çarşamba’da Kritik MaçÖnceki Haber

Çarşamba’da Kritik Maç

TÜİK’e Göre Kira Artışı En Fazla Yüzde 22,58 Artacak Ama TÜİK’in Rakamlarını DinleyenSonraki Haber

TÜİK’e Göre Kira Artışı En Fazla Yüzde 2...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar