Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Narkotik Ekipleri İle Okullar Çok Daha Güvenli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Narkotik Ekipleri İle Okullar Çok Daha Güvenli
Aksaray genelindeki okullarda öğrencilerin güvenliği için alınan tedbirler okul süresine devam ederken zehir tacirlerinin korkulu rüyası haline gelen NARKOTİM’ler il genelinde uyuşturucu mücadelesine devam ederken okul çevrelerindeki asayiş ekiplerine de destek veriyor.

Dünya ülkelerinin başındaki en büyük bela olan uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve ticareti konusunda alınan tüm tedbirlere rağmen uyuşturucu kullanım yaşı Dünya genelinde artarken Türkiye genelinde NARKOTİM’lerin çalışma şekilleri zehir tacirlerinin amaçlarına ulaşmasına darbe vuruyor. Özellikle kendilerine av olarak okul çağındaki çocukları hedef alan zehir tacirlerinin toplum içerisinden temizlenmesi için 24 saat esasına göre il genelinde en küçük ihbarları bile titizlikle değerlendiren ve son 2 yıl içesinde yüzlerce zehir tacirinin Aksaray sokaklarından temizlenmesini sağlayan NARKOTİK ekipleri okulların açık olduğu dönemlerde özellikle Liseler başta olmak üzere okul çevrelerinde de denetimlerini sürdürüyor. Asayiş ekipleriyle birlikte yapılan denetimler sayesinde uyuşturucu ve uyarıcı madde satan şahıslar bu bölgelere yaklaşamazken denetimlere ek olarak ailelere yönelik verilen eğitimlerle uyuşturucu kullanan bireylerin davranışsal değişiklikleri bu değişikliklerin fark edilmesi durumunda nasıl bir yol izleneceği yönünde önemli eğitimler de veriliyor.

Eğitim ve denetim görevlerini gün boyu sürdüren NARKOTİK ekipleri il merkezi ve bazı mahallelerdeki sıkıntı yaşanan cadde ve sokaklarda da sürekli olarak denetim yaparak gençlerin uyuşturucu belasına ulaşmasını önlüyorlar. Son yıllarda fiyatı nedeniyle çeşitliliği de artırılan uyuşturucu maddelerin sevk ve dağıtımı konusunda da en küçük bir istihbari bilgiyi bile titiz bir şekilde değerlendiren NARKOTİK ekipleri şehirlerarası kara yollarında ve otoyolda yaptıkları başarılı operasyonlar ile kilolarca uyuşturucunun yerine ulaşmasını önlerken Batı illerindeki uyuşturucu mücadelesine de büyük katkı sağlıyorlar. Yapılan bu çalışmalar ve ele geçirilen uyuşturucuların imhası sayesinde en büyük gelir kapısı uyuşturucu olan terör örgütü PKK’ya da mali anlamda büyük darbeler vurulurken Doğu ilerinde terör ile mücadeleye de mali anlamda büyük katkılar sağlanmış oluyor. (Haber E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evine gittiği arkadaşının köpeği tarafından ısırılan çocuk yaralandıÖnceki Haber

Evine gittiği arkadaşının köpeği tarafın...

Hak Sahipleri Arsalarının Akıbetini SoruyorSonraki Haber

Hak Sahipleri Arsalarının Akıbetini Soru...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar