Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Milli Gururumuz ANKA Festivalde Sergilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Gururumuz ANKA Festivalde Sergilenecek
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Aksaray Bilim Festivali birçok bilim ve teknoloji standının yanı sıra birbirinden güzel nefes kesecek gösterilere de sahne olacak. Daha önce büyük beğeni kazanan Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar bu yılda gösteri uçuşu gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra milli teknoloji hamlesinin gurur kaynaklarından ANKA’da Aksaraylılarla ilk kez buluşacak.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bilim ve teknoloji meraklılarını Bilim Festivaline davet ederek bu yıl festivalin çok daha renkli geçeceğine vurgu yaptı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi.

“Aslında burada yapmaya çalıştığımız şey geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edecek milli ve yerli bir nesil oluşturmak. Özellikle çocuklarımızın bu ortamı paylaşmasından çok büyük bir mutluluk duyuyorum. 3 gün boyunca sürecek bilim festivalimiz pek çok gencimizin ve çocuğumuzun kendini keşfetmesini, bilimle ve teknoloji ile bağlantı kurmasına vesile olacak.

Her geçen yıl kapsamını daha da genişlettiğimiz bilim festivalimiz bu yıl yine ziyaretçilerini büyüleyecek. Sadece Aksaray’daki değil Türkiye’nin tüm illerindeki vatandaşlarımızı 3’üncü Bilim Festivalimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedefleri tespit ve teşhis edebilen, otomatik iniş kalkış dahil birçok uçuş yeteneğine sahip olan ANKA bu yıl ilk kez Aksaray’da sergilenecek.  ANKA, görev planına sadık kalarak bir uçuşu başından sonuna kadar kendi (yapay) zekâsıyla gerçekleştiren; bir kalkışta 24 saat gibi uzun bir süre havada kalan bir İnsansız Hava Aracı sistemi olarak tanımlanıyor.

Jandarma Havacılığı helikopter kullanmadaki tecrübe ve yeteneklerini Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösteri Timi ile sergilemeye devam ediyor. Daha önce büyük beğeni kazanan Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar bu yılda Aksaray semalarında Sikorsky S-70 Black Hawk helikopterleri ile gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Yaptıkları uçuş gösterileri ile havacılık tanıtım faaliyetlerine farklı bir renk katan Çelik Kanatlar 3’üncü Aksaray Bilim festivali çerçevesinde Aksaraylılarla buluşacak.

İç güvenlik operasyonları, çeşitli bölgelerde yürütülen terörle mücadele harekatları ve arama-kurtarma faaliyetlerinde önemli bir rol üstlenen jandarma havacılar, helikopter kullanmadaki tecrübe ve yeteneklerini Aksaray’da bir kez daha gösterdiler. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyenin Sünnet Şölenine 650 Başvuru YapıldıÖnceki Haber

Belediyenin Sünnet Şölenine 650 Başvuru...

Tuz Gölünde 9-16 Ağustos Tarihleri Arasında Bazı Bölgelere Girişler YasaklandıSonraki Haber

Tuz Gölünde 9-16 Ağustos Tarihleri Arası...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar