Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Meram Tıp’ta Yapılan Operasyonda Hasta da Doktor da Aksaraylı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meram Tıp’ta Yapılan Operasyonda Hasta da Doktor da Aksaraylı
Aksaray’da doğuştan kalp koroner damarı ile ana akciğer damarı arasındaki bağlantıdan rahatsız olan hasta şifayı Konya’da Aksaraylı hekimden buldu.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi kuruluş yılından bu yana bir ilke imza atarak başarılı bir operasyona ev sahipliği yaptı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bir kalp ameliyatı hastanenin başarılı operasyonları arasında ilk sıralarda yerini aldı. Kalp ameliyatını Aksaraylı hekimlerden Doç. Dr. Abdullah İçli gerçekleştirdi.

Aksaray’da kalp ağrısı şikâyeti ile hastaneye giden Ramazan Çalışkan (44) Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki kontrollerinin ardından Konya’da bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti. Burada dahili tıp bilimleri bölümü kardiyoloji anabilim dalında görevli başarılı kardiyoloji uzmanı Aksaraylı Doç. Dr. Abdullah İçli tarafından tedavi süreci başladı. Hasta Ramazan Çalışkan daha önce geçirdiği anjiyo sürecinden sonra yapılan tetkiklerde doğuştan nadir olarak görülen bir rahatsızlık olan kalp koroner damarı ile ana akciğer damarı arasındaki bağlantı olduğu görüldü. Doç. Dr. Abdullah İçli nadir görülen bu hastalığın çözüme kavuşabilmesi için hastane ekibi ile birlikte harekete geçti. Tedavi süreci başlayan Ramazan Çalışkan’ın koroner anjiyografisi yapıldıktan sonra kalbin sol damarında darlık olduğu izlendi. Aynı zamanda kalbin sağ damarında akciğer toplardamarına doğru doğuştan bir bağlantı olduğunu gören Doç. Dr. İçli kalbe giden kan oranlarının hasta için sorun yarattığını gözlemledi. Hastanın operasyon sürecinin başlatılması ile iki damar arasındaki bağlantı coilleme denilen yöntem sayesinde ameliyatsız olarak başarılı bir operasyonla kapatıldı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi tarihi de nadir görülen bu hastalığın şifa bulmasına şahitlik ederek başarı karnesine bir yenisini daha eklemiş oldu. Aksaraylı Doç. Dr. Abdullah İçli, Aksaraylı hasta Ramazan Çalışkan’a tedavi sürecinde gösterdiği başarıdan dolayı hastane yönetimi ve hasta yakınları tarafından takdirle karşılandı.

Ameliyatsız olarak nadir görülen hastalığından kusursuz şekilde kurtulan Ramazan Çalışkan açıklamasında; “Geçirdiğim kalp rahatsızlığı nedeni ile hastaneye gittim. Anjiyo olmam gerektiği söylendi. Tavsiyeler üzerine Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Aksaraylı hemşerim Abdullah Bey’e müracaat ettim. Daha önce gittiğim doktorlar bu sorunu fark edememişti. Doğuştan gelen kalp damar hastalığıma şifayı sağ olsun Doç. Dr. Abdullah İçli hocam buldu. Nadir görülen bir rahatsızlık olduğu için tedavisinin nasıl olacağını bilmiyordum. Kendimi Aksaray’ın ve Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin gururlarından olan doktoruma emanet ederek coilleme yöntemi ile yapılacak olan ameliyatsız operasyona girdim. Güvenim beni yanıltmadı ve başarılı bir operasyondan sonra sağlığıma kavuştum. Öncelikle doktorum ve hemşerim Abdullah İçli ve ekibine daha sonra tedavi sürecinde her an yanımda olan hastane yönetimine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca nadir görülen bu kalp damar hastalığı tıp fakültesi öğrencilerine de ameliyat sürecinde izletilerek bilgilenmeleri sağlandı. Operasyon sürecini canlı olarak çok sayıda profesör ve doktor ekibi de izleme fırsatı buldu. Hasta Ramazan Çalışkan geçirdiği başarılı operasyondan sonra iki gün kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi. (Haber/Foto: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Normalleşme Sürecine İlk AdımÖnceki Haber

Normalleşme Sürecine İlk Adım

YILIN İLK MAHSULÜ BORSA'DASonraki Haber

YILIN İLK MAHSULÜ BORSA'DA

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar