Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Mamasın’da Yine Tehlike Çanları Çalıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mamasın’da Yine Tehlike Çanları Çalıyor
Son yılların en kural dönemlerinin yaşandığı Aksaray’da kış mevsiminin gelmesine rağmen beklenen yağışlar etkili olmadı. En az yağış alan iller arasında ilk sıralarda gelen Aksaray’da yapışların etkili olmaması kuraklık tehlikesini de beraberinde getiriyor. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer suda tasarruf çağrısı yaparak vatandaşlara su kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

Şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Mamasın Barajı’nda gözle görülür seviyede suyun azalması kuraklık çanlarını bir kez daha hatırlattı. Hemen hemen her platformda su tasarrufu konusunda çağrılar yapılmaya devam ederken son yılların en az yağış alan illerinden olan Aksaray’da yetkililer küresel iklim krizinin yanı sıra yanlış tarım politikaları ve bilinçsizce tüketilen su kaynaklarına dikkat çekiyor. Bilinçsiz şekilde yapılan her bir damlanın hayati önem arz ettiğini vurgulayan yetkililer kuraklığın Aksaray için kapıda olduğunu söyledi. Özellikle tarımsal alanda uygulanan yanlış üretim politikalarının su krizini beraberinde getirdiğini aktaran yetkililer su fakiri olan Aksaray için tasarruf yapmanın şart olduğunu söyledi.

 

Dinçer “Mamasın’da Su Seviyesi Yüzde 20”

 

Sıklıkla Aksaray’da su tasarrufu konusuna dikkat çeken ve çeşitli farkındalık çalışmaları ile suyun önemine vurgu yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Mamasın Barajı’nın doluluk oranının yüzde 20 olduğunu açıkladı. Su tasarrufunun Aksaray için kaçınılmaz bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Başkan Dinçer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Su tasarrufu diyoruz ya hep yıllar geçtikçe bunu çok daha iyi anlayacağız. İçme ve tarımsal sulama suyu olarak kullandığımız 165 milyon metreküp kapasiteli Mamasın Barajı’mızda doluluk oranı an itibariyle; yüzde 20 seviyesinde. Son yılların en düşük seviyesinde olan barajımızı inşallah Rabbim en kısa zamanda rahmetiyle buluşturur.” ifadelerini kullandı.

 

Suda Sıfır Kayıp Hedefleniyor

 

Aksaray Belediyesi olarak yapılan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında su tasarrufu konusunda vatandaşlar bilinçlendirilmeye devam ederken çeşitli çalışmalar ile su israfına karşı önlemler alınıyor. Aksaray genelinde bulunan camilerde yeni musluk aparatı takan Aksaray Belediyesi ekipleri yüzde 85 oranında su tasarrufuna katkı sundu. Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Suda Sıfır Kayıp anlayışıyla tasarruf edeceğimiz her damla suyumuz, gelecek nesillerimize bırakacağımız en değerli miras olacak.” denildi. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fahiş Fiyat ve Stokçuya Ceza YağdıÖnceki Haber

Fahiş Fiyat ve Stokçuya Ceza Yağdı

Başkan Dinçer “Sanatta ve Kültürde Hedefimize Ulaştık”Sonraki Haber

Başkan Dinçer “Sanatta ve Kültürde Hedef...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar