Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kurbanlık Fiyatları Vatandaşı Bağışa Yönlendiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlık Fiyatları Vatandaşı Bağışa Yönlendiriyor
Yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurbanlık arayışına giren vatandaşlar durdukları fiyatlar nedeniyle bu yılki kurbanlarını bağışlamayı düşündüklerini söylediler.

Kurban bayramı için geri sayım sürerken kurban edecekleri hayvanları seçmek için vatandaşların arayışları da hızlandı. Özellikle köy ve kasabalardaki mandıralardaki büyükbaş kurbanlıklar için kapı, kapı gezen vatandaşların birçoğu duydukları fiyatlar nedeniyle kurban kesmekten vazgeçebileceklerini ve kurbanlıklarını diyanetin belirlediği yerlere bağış yapabileceklerini söylerken kurbanlık satışı yapan besiciler de fiyatların normal olduğunu savundular.

Ortalama bir büyükbaş hissesinin 20 ile 25 bin aralığında olduğunu söyleyen vatandaşlar “kurban satan besiciler kurbanlarının ederlerine göre değil kurbana girecek hisse oranına göre fiyat belirliyorlar” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Her sene kurban bayramı öncesi aynı senaryo film çekilir ve bu millete izletilir. Bir sene kıymeti olmayan ve zarar ediyoruz diyen besicilerin malları kurban bayramına iki ay kala değerlenmeye başlanır. Kesim fiyatları normalin yüzde 50’sine çıkartılır ve daha da çıkacak diyerek bu millete korku salınır. Normal şartlarda 100 bin liraya kesilecek bir mal için de en az 150 ile 175 bin lira arasında fiyatlar istenir. Bu danalar satılırken de yeminler edilerek 300-400 kilogram garantileri verilir. Buna rağmen bu yeminlerin karşılığını hiçbir vatandaş görmez ve 400 kilo denilen mallar 300 kiloyu zor görür. Bu sene de kurban yaklaşırken et krizi kapıda, kırmızı ette fiyatlar yükselecek gibi haberlerle besicilerin malları yüzde 50 pahalandırıldı. Hangi mandıraya gitsek kıymetli besicilerimiz mallarını ederlerini değil bizlerin kaç ortak olduğunu soruyorlar ve ona göre de fiyat veriyorlar. Malın ederi önemli değil şimdiden hayvan piyasasında büyükbaş için hisse 20 ile 25 aralığına sabitlenmiş. Bu fiyatlar pazarda da mandırada da daha aşağı düşmez. Bu fiyatlara kurban kesmek yerine diyanetin açıkladığı rakamlarla bağış yapmak daha mantıklı geliyor. Bu sene birçok Aksaraylı hemşerimizden de benzeri şeyleri duyduk. İstanbul’da hayvan pazarında 150 bin lira istenen dana ile Aksaray’da 150 bin istenilen danaya baktığımızda Aksaray’ın gerçekten çok pahalı olduğunu görüyoruz. Aksaray’da yerinde hayvan satan ile İstanbul’a Doğu Anadolu’dan binlerce kilometre yol giden ve yüksek yer kirası ödeyen insanların 150 bin liraya satmaya çalıştığı danalar bizim buradakiler ile kıyas bile yapılamaz. Büyük baş bu sene kurbana kadar bizlerin canını kurbandan sonra da besicilerin canını yakacak” derken küçükbaş kurbanlık konusunda ise son güne kadar alış veriş yapmayacaklarını söyleyen Aksaraylılar son gün Aksaray tarım ve ticaret merkezi içerisindeki canlı hayvan pazarını işaret ettiler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vadinin Cam Tavanını Bakan Ersoy AçıyorÖnceki Haber

Vadinin Cam Tavanını Bakan Ersoy Açıyor

Turizm Atılımı İçin Bu Yatırımlar BekleniyorSonraki Haber

Turizm Atılımı İçin Bu Yatırımlar Beklen...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar