Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Köy ve Kasabalarda Geniş Kapsamlı Sağlık Taraması Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy ve Kasabalarda Geniş Kapsamlı Sağlık Taraması Yapılacak
Aksaray il Sağlık müdürlüğü Aksaray Valiliği koordinesinde yeni bir proje hayata geçiriyor. Uzun süredir hayatı olumsuz etkileyen pandemi sürecinin devam ettiği günümüzde kırsalda yaşayan vatandaşların sorunlarını tespit etmek için il sağlık müdürlüğü tüm köy ve kasabalarda geniş kapsamlı sağlık taraması başlatıyor.

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen ve bir çok vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken pandemi sürecinde zorunlu olmadıkça hastane ve sağlık kuruluşlarına gitmeyen vatandaşların sağlık sorunlarını tespit etmek için proje geliştiren Aksaray Valiliği tedbirlerin gevşetilmesi ile harekete geçiyor. İl sınırları içerisindeki tüm köy ve kasabalarda geniş kapsamlı sağlık taraması yapma kararı alan Aksaray Valiliği taramalarda vatandaşların boy,kilo ve hastalık durumlarını tespit ederek pandemi öncesi ve pandemi sonrası durumları karşılaştırarak pandemi sürecinin vatandaşlara etkisini tespit edecek. Yapılacak çok geniş kapsamlı çalışmanın detaylarını açıklayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu köy ve kasaba sınırları içerisinde bulunan gölet ve barajlarda yaz aylarında artan boğulma olayları konusunda da çocukların yüzme eğitimi almaları içinde yeni bir proje müjdesini veren Aydoğdu açıklamasında;

“Gelecek aydan itibaren Sağlık İl Müdürlüğü vasıtası ile bütün köylerimizde sağlık taraması hizmetini başlatıyoruz. Çocuklarımızın pandemi sürecinden çıkarken boyları, kiloları, sosyal durumları nasıl diye tarama sistemini başlatıyoruz. Bununla ilgili aile hekimlerimiz ile geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık. Aksaray İl Özel İdaresi ve Aksaray Valiliği’nin ilgili olduğu bütün köylerimizde sağlık taraması yapacağız. Aynı zamanda bu köylerimizde yüzme bilmeyen çocuklarımız için ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü yüzme kursları verecek”  derken. Sağlık taraması hizmetinin başlamasından memnuniyet duyan vatandaşlar da “Yapılan bu hizmet ile bizlerdeki değişim de tespit edilmiş olacak. Gerçekten çocuklarımız ve bizler için yerinde bir proje olmuş. Şimdiden emeği geçen tün çalışanlara teşekkür ederiz. Sağlık her şeyden önce geliyor. Pandeminin bizlerde nasıl etkiler bıraktığını bilmek, gelecekte yaşanabilecek olumsuz sağlık durumlarında bizler için bir örnek olur” dediler. (Haber/Foto:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Minik Öğrenciler Sabrı, Değerler Minyatürleriyle Ortaya KoyduÖnceki Haber

Minik Öğrenciler Sabrı, Değerler Minyatü...

Geleceğe Yapılan En Güzel YatırımSonraki Haber

Geleceğe Yapılan En Güzel Yatırım

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar