Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kitap Konaklarının Yapımı Üç Mahallede Aynı Anda Gerçekleştiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitap Konaklarının Yapımı Üç Mahallede Aynı Anda Gerçekleştiriliyor
Aksaray’da kitap severlerin yeni uğrak mekânı olacak olan Kitap Konaklarında inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Aksaray Belediyesi tarafından aynı günde temeli atılan 3 farklı mahalledeki Kitap Konakları şekillenmeye başladı.

Paşacık Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Hassas ve Nakkaş Mahallelerinde inşaat çalışmalarına devam edilen Kitap konakları 360 metrekare alan üzerinde hizmet verecek. Proje kapsamında Kitapseverler için kitap okuma alanları, çalışma odaları ve dinlenme alanları yer alacak. Zengin kitap kaynaklarını barındıracak olan bu mekanlar iki kattan oluşacak. Her yaştan vatandaşın kullanabileceği, kitap kaynağına olan erişimin kolaylaşacağı ve topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırılacak olan yeni kitap konaklarında ücretsiz çay kahve ikramları da belediye tarafından yapılacak.

Her yaş grubundan vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği Kitap Konaklarının yıl içerinde tamamlanarak hizmete açılacağını bilgisini Belediye Başkanı Evren Dinçer paylaştı. Başkan Dinçer, “Kitap Konaklarımızın inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor kitap severlerimizin yeni uğrak mekânı olacak olan bu mekanlarımızı en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Kitap Konakları kültürünü şehrin her bölgesine yaymayı düşündüklerini ifade eden Başkan Dinçer, “Şuan inşaatı devam eden kitap konaklarımız tamamlandığında Azmi Milli Bahçesinde bulunan Nuri Yazıcı Kitap konağımızla birlikte şehrimiz 4 kitap konağına sahip olacak. Kitap Konaklarımız kaynak çeşitliliği artırarak zengin içeriğe sahip olacak. Her yaş grubu, kendilerine uygun bölümlerden istediği kitaba kolayca ulaşabilecek” ifadelerini kullandı. Başkan Dinçer, Kitap Konaklarındaki inşaat aşamalarını hassasiyetle takip ettiğini sözlerine ekledi. (Basın Bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelsiz ASÜ, 114 Üniversite Arasında İkinci OlduÖnceki Haber

Engelsiz ASÜ, 114 Üniversite Arasında İk...

Telefonu Çalınan Çocuğun Yüzünü Dinçer GüldürdüSonraki Haber

Telefonu Çalınan Çocuğun Yüzünü Dinçer G...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar