
Kış aylarının gelmesi ile birlikte tezgahlarda yerini alan ve kışın vazgeçilmez ürünlerinden olan kestane hakkında bilinmeyenleri aktaran Diyetisyen Murat Serkan Sinav, kestanenin tüketimi konusunda açıklamalarda bulundu.
Kestanenin tam bir vitamin deposu olduğunu kaydeden Sinav açıklamasında “Çok güzel bir enerji kaynağı olan kestane bol miktarda nişasta içeriyor. Günlük ortalama üç adet kestane tüketimi sağlanabilir. Ancak kestanenin pişirilme noktasında özellikle haşlama yöntemi tercih edilebilir. Günümüzde sıkça kullanılan airfry yöntemi tercih edilebilir. Tavada pişirme yöntemi de kestane pişirmede tercih edilebilir. Yağda pişirme tekniğinden mümkün oldukça uzak durmakta fayda var. Pişirmek tekniklerinde önerdiklerimiz tercih edilirse kış aylarında tercih edilecek en güzel yiyeceklerimizden bir tanesi kestane olur.” ifadelerini kullandı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)
Yorum Yazın