Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

KÇÖ Beklentisi Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KÇÖ Beklentisi Arttı
Pandemi dolayısıyla uygulanan işten çıkartma yasağının süresinin uzatılması kısa çalışma ödeneği konusunda beklenti içersinde olan esnafların umudunu arttırdı.

Pandemi dolayısıyla geçen sene Mart ayından beri uygulanan kısa çalışma ödenekleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen ay son kez uzatılarak 31 Mart tarihinden sonra verilip verilmeyeceği merak konusu olmuştu. Kısa çalışma ödenekleri gibi işten çıkartma yasakları da Mart ayı ortasında son bulurken nakdi ücret desteği de aynı süreçte son bulacaktı. Gerek nakdi ücret desteği gerekse kısa çalışma ödeneği konusunda çağrıda bulunan iş dünyası işçi kıyımı yaşanmaması için uzatma çağrısında bulunmuşlardı.

Yapılan çağrılarla ilgili olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapılmaması işçiler için gerginliğin artmasına neden olsa da işten çıkartma yasakları ve nakdi ücret desteği ile ilgili açıklama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İşten çıkartma yasağı,nakdi ücret desteğinin iki ay uzatıldığını ve kararın resmi gazetede yayınlandığını duyurdu.

İşten çıkartma yasağı ve nakdi ücret desteğindeki sürenin uzatılması 31 Mart’ta son bulacak kısa çalışma ödeneklerinin de uzaması umudunu arttırdı. Özellikle son günlerde vaka sayılarındaki artışın devam etmesi ve Aksaray gibi bir çok ilde normalleşmenin gecikmesi bu yönde beklentiyi arttırırken bir çok işçi ve işveren de kısa çalışma ödeneği konusunda kararın bir an evvel alınması gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Koronavirüs salgını nedeniyle işlerimiz beklemediğimiz şekilde her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Çalıştırdığımız işçilerin sigorta primlerini dahi ödeyemez durumdayız. Bu nedenle kısa çalışma ödenekleri bizlere büyük destek oluyordu. Bu sayede işçilerimizi bari dert etmiyorduk. Ancak Cumhurbaşkanımız geçen ay yaptığı açıklamada kısa çalışma ödeneği konusunda son kez dedi. Bu bizi endişelendirdi. Son kez denilince bizlerde şimdiden hesabımızı yapmaya başladık. 10 kişi çalıştıran bir işletmeye bu günlerde 2 kişi bile fazla geliyor. İstesek de istemesek de bu işçilerle yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız. Bu ödenek pandemi ortadan kalksa bile esnafa bir süre daha verilmeliydi. En azından kendimizi toplayan kadar bu destek sayesinde hem bizler hem de işçilerimiz rahat ederdi. Şimdi Cumhurbaşkanımızdan kısa çalışma ödenekleri konusunda açıklama bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede iyi haberler duyarız. Çünkü mevcut şartlarda kimsenin istihdam gücü kalmadı” derken aylardır kısa çalışma ödeneği alan işçiler de ödeneğin devam etmemesi durumunda işsiz kalma riski ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Kısa çalışma ödenekleri sayesinde halen bir işimiz var. Bu ödenek sayesinde pandemi sonrası gideceğimizi düşündüğümüz iş inancıyla bu günleri atlatıyoruz. Patronlarla görüşüyoruz. Onlar daha beter durumdalar. Bırakın bizlerin maaşlarını iş yerlerinin kiralarını ödemek için banka banka geziyorlar. Aldığımız ödenekler her ne kadar yetersiz olsa da masraflarımızın bir kısmını karşılamaya yetiyor. Bu ödenekler kalktığı taktirde işsiz kalacağımız konusunda hiç şüphemiz yok. Kapalı olan bir işletme elbette bizlere maaş vermeyecek veya açılsa da geriden gelen borçları için çok ciddi sıkıntı yaşayacaktır. Bu nedenle işleri bozuk olan işyerleri için kısa çalışma ödeneklerinin süresinin yeniden uzatılmasını bekliyoruz” dediler. (Haber:E.B)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis Ekipleri Mazeret Kabul EtmediÖnceki Haber

Polis Ekipleri Mazeret Kabul Etmedi

Sürücüler “Yaya Geçitleri Gözden Geçirilsin”Sonraki Haber

Sürücüler “Yaya Geçitleri Gözden Geçiril...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar