Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kayan “Üreticiye Desteğimiz Sürüyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayan “Üreticiye Desteğimiz Sürüyor”
Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, buzağı desteği ve suni tohumlama ile ilgili bilgiler vererek Aksaraylı üreticilere uyarılarda bulundu.

ADSYB Başkanı Kayan, buzağı destekleri konusunda önemli açıklamalar yaparak desteklerden faydalanmak isteyen üreticilere çağrı yaptı. destek miktarlarından bahseden Kayan konu ile ilgili “Buzağı desteği 2023 yılında 750 liradan bin 700 liraya kadar, artı soy kütüğü hizmet bedeli olarak da 400 lira gibi bir rakam düşünülüyor. 2 bin 100 liraya kadar çıkmasını bekliyoruz. Üreticimiz bu desteklerden faydalanacak. Üreticimizin bu desteklerden faydalanabilmesi için aşılarını düzenli şekilde yaptırması gerekiyor. İki doğum arasında 600 günü geçmemeleri gerekiyor. İlk doğumda 960 günü geçmemesi gerekiyor. Suni tohumlama yaptırılırsa artı 450 lira destek, damızlık birliğine üye olup birliğin tohumlarını kullanırsa 200 liraya kadar destekten yararlanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Suni tohumlamanın önemine dikkat çeken Kayan üreticilerin bu konuda özen göstermesi talebinde bulundu. Ayrıca birlik tarafından yapılacak suni tohumlamaların destek miktarlarına etki ettiğine dikkat çeken Kayan, “Damızlık birliğinin destekleme noktasında farkı oluşuyor. Suni tohumlamalar üye olunan damızlık birlikleri tarafından yaptırılıyorsa 600 lira ekstra para kazanılmış oluyor. Üreticilerimize kazançtan ziyade kaliteli ırklar elde etmeleri için suni tohumlamaya çok dikkat etmesi uyarısında bulunuyoruz. Aksaray çevre illere göre suni tohumlama bedellerinde uygun olarak işlem görüyor. Veteriner Hekimleri Odası ile yaptığımız anlaşmanın neticesinde belli miktarlarda suni tohumlama yapılıyor. Sürünün ve işletmenin geleceği açısından suni tohumlama yapmak zorundayız. Çünkü Avrupa standartlarına baktığımızda ilk olarak soyağacı ön plana çıkıyor. Hayvan verimi, kalitesi, genetik yapısı nasıl bunları sorguluyoruz. Bizim üreticilerimiz bu konuya yeteri kadar özen göstermiyor. Üretimin uzun soluklu olabilmesi için işletme sahiplerinin bu noktalar konusunda daha dikkatli olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçak “Fark Ödemesi Alacak Üreticilerimiz Dikkat”Önceki Haber

Koçak “Fark Ödemesi Alacak Üreticilerimi...

Diyetisyen Sinav “Mevsimine Göre Beslenmek Hastalıklardan Koruyor”Sonraki Haber

Diyetisyen Sinav “Mevsimine Göre Beslenm...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar