Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Karabatak Bayrağı Coşkuner’e Teslim Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karabatak Bayrağı Coşkuner’e Teslim Etti
Aksaray tabip odası başkanlığı görevini 4 yıldır başarılı şekilde sürdüren Dr. Rıfkı Karabatak yeni dönem için aday olmayarak görevi Mustafa Buğra Coşkuner’e teslim etti.

Ülke genelinde yaptığı çıkışlar ve aşırı söylemleri ile toplumun her kesiminden tepki toplayan Türk Tabipler Odasına bağlı olan ancak 4 yılıdır birliğin kararlarına ve söylemlerine en net tavrını koyan illerden olan Aksaray Tabip Odasında başkan Dr. Rıfkı Karabatak yeni dönemde bayrağı Mustafa Buğra Coşkuner’e teslim etti. Dört yıllık başkanlık döneminde hekim haklarını savunup, sağlıkta şiddet, malpraktis yasaları ve sağlık sistemindeki aksaklıklarla ilgili çalışmalarda bulundu. Ancak Dr. Rıfkı Karabatak’ın asıl mücadelesi, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi'nin bölücü terör örgütü ve radikal sol oluşumlarla söylem ve zaman zaman eylem birliği içerisinde olmasına karşı gerçekleşti. Dr. Rıfkı Karabatak her platformda Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’ni hekim haklarını korumaya, ideolojik yaklaşım ve söylemlerden vazgeçmeye davet etti ve bu fikirlerini her platformda yüksek sesle dile getirmekten çekinmedi. Op. Dr. Rıfkı Karabatak aday olmayarak, artık mücadelenin genç ve dinamik ekiplerle yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, yeni gelecek ekibe destek olmaya devam edeceğini bildirdi.Yeni başkan Dr. Mustafa Buğra Coşkuner ise geçmiş dönem yöneticilerine yaptıkları hizmetler için teşekkür ederek yaptığı açıklamada;  “Sağlık kurumlarındaki yoğunluğun giderek arttığı ve bu nedenle kaliteli sağlık hizmeti vermenin her gün zorlaştığı, sağlıkta şiddet gündemi olmayan tek bir gün bile geçirmediğimiz bu günlerde toplum sağlığını korumanın ve hekim hakları savunuculuğunun Türk Tabipler Birliği’nin öncelikli görevi olması gerektiğini düşünmekteyiz.

 Kısır politik ve ideolojik tartışmalardan uzak, toplumun milli değerleri ile barışık, yıkıcı değil yapıcı, bölücü değil birleştirici bir Türk Tabipler Birliği temennimizdir.

Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine düşman olmayan, etnik bölücüleri arkalamayan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canını emanet ettiği Türk hekimlerini gerçek manasıyla temsil eden bir Türk Tabipler Birliği hedefimizdir.Bu doğrultuda Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde, Türk Tabipler Birliği’ni asli vazifesi dışında söylemlerle değersizleştiren tüm zihniyetlerin karşısında olduğumuzu, yukarıda bahsettiğimiz hedeflerimize ulaşma konusunda fikir birliği yaptığımız Türk Hekimleri Birliği çatısı altında oluşacak aday listesini destekleyeceğiz." diyerek Aksaray Tabip Odasının çizgisinde bir değişiklik olmayacağının mesajını verdi.7 Büyük kongre delegesi olan Aksaray Tabip Odası yönetim kurulu, Dr. Mustafa Buğra Coşkuner, Dr. Mehmet Ali Eryazgan, Dr. Ahmet Korkmaz, Dr. Muhammet Hacımustafaoğlu ve Dr. Hikmet Görgülü’den oluştu. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu “İşçi Kardeşlerimizin Emeklerinden Gelen Güce İnanıyoruz”Önceki Haber

Vali Kumbuzoğlu “İşçi Kardeşlerimizin Em...

Nevşehir Yolunda Kaza 1 YaralıSonraki Haber

Nevşehir Yolunda Kaza 1 Yaralı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar