Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kaçakçılara Son Yılların En Büyük Darbesi Vuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaçakçılara Son Yılların En Büyük Darbesi Vuruldu
Aksaray’da 2024 yılının ilk gününden beri yapılan kaçakçılık operasyonlarında suçlulara darbe vuruldu. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, il genelinde kaçakçılık olaylarının önlenmesi için yapılan çalışmaların son yılların en büyük kaçakçılık operasyonları kapsamında olduğunu vurguladı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla il genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar gece gündüz demeden devam ediyor. 2024 yılında suç ve suçluya karşı yapılan operasyonların hız kazandığını kaydeden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu şehir genelinde Ocak ve Şubat ayları içerisinde gerçekleştirilen operasyonel çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların refahı için şok uygulamalar gerçekleştirildiğinin altını çizen Vali Kumbuzoğlu, güvenlik ve asayiş problemlerinin en aza indirilmesini hedeflediklerini söyledi.

 

2024 yılında asayiş alanında yapılan çalışmalarda kaçakçılık olayları özelinde verileri aktaran Vali Kumbuzoğlu, 2024 yılının ilk iki ayındaki kaçakçılık operasyonlarında 35 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet ruhsatsız av tüfeği ve 16 adet kurusıkı tabancanın yakalandığını ve el konulduğunu ifade etti. 

 

Son yılların en büyük kaçakçılık operasyonlarının yapıldığına vurgu yapan Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’da emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan iki aylık çalışmada yaklaşık 2 milyon adet makaron, 568 kilogram kaçak tütün, 143 paket kaçak sigara, 14 bin 620 adet tarihi eser, 134 adet elektronik sigara ile 44 adet cep telefonu ele geçirildiğini kaydetti. Kaçakçılara son yılların en büyük darbesinin vurulduğuna değinen Vali Kumbuzoğlu açıklamasında, “Daha güvenli ve huzurlu bir şehirde yaşamak istiyorsak, hukuki şikayet hatlarını lütfen aktif kullanalım. İsminizi vermek zorunda değilsiniz. İsimsiz ihbarlarda da bulunabilirsiniz. Aksaray’da güzelliklere ve huzura birlikte imza atacağız.” ifadelerine yer verdi. Aksaray’da yapılan operasyonel çalışmaları değerlendiren vatandaşlar ise güvenilirliğin teminatı olan emniyet ve jandarma ekiplerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Suç ve suçlulara karşı yapılan mücadeleye destek verme noktasında toplumun farkındalıklarının bilincinde olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar şikayet hatlarını olumsuzluklarla karşılaşmaları durumunda arayacaklarını dile getirdi. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Belediye Başkan Adayı Çıtak; “Projelerimiz Aksaraylılar Tarafından Beğenildi”Önceki Haber

MHP Belediye Başkan Adayı Çıtak; “Proje...

KOM’dan Kaçak Emtia OperasyonuSonraki Haber

KOM’dan Kaçak Emtia Operasyonu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar