Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Jandarmadan Traktör Kullanıcılarına Eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarmadan Traktör Kullanıcılarına Eğitim
Aksaray genelinde tarım araçları konusunda çalışmalarını sürdüren il jandarma komutanlığı ekipleri sorumlu olduğu alanlardaki tarım araçları kullanıcıları için eğitim çalışmalarına başladı.

Aksaray’daki kırsal alanların huzur ve güvenliğinden sorumlu olan ve sorumlu olduğu bölgelerde yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde suç olaylarını bitirme noktasına getiren il jandarma komutanlığına bağlı ekipler sorumlu oldukları bölgelerdeki devriye ve denetimlerini de sürdürüyor.

Tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle il genelinde 30 bine yakın traktörün bulunduğu Aksaray’da traktör ve diğer tarım araçlarının karıştığı kazaların sayısını da en aza indirmek için bahar dönemi ile sahaya inen jandarma ekipleri eğitim çalışmalarına başladı.

“Reflektör tak görünür ol” projesi kapsamında gece şartlarında tarla yollarında tarım araçlarının görünür olması için yapılan çalışmaların ilkinde Eskil bölgesindeki çiftçilere; “Traktör ile römorklarda takılı olması zorunlu olan ve özellikle trafikte römork takılı traktörlerin gece şartlarında daha rahat fark edilmesini sağlayan flaşörlü lamba ve üçgen reflektör ile 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan ve devrilme esnasında sürücünün traktörün altında kalarak zarar görmesini engelleyen koruma çerçevesinin (ROPS), önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Alanda bulunan römorklara üçgen reflektör takılarak, traktör sürücülerine reflektör ve güvenli traktör kullanımı konulu broşür dağıtıldı.

Çalışmalarla ilgili il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Tarım araçlarının karışmış olduğu kazalarının en aza indirilmesi ve çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini güvenli bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımıza hassasiyetle devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Mart’ta Kadınlar İçin Program DüzenlenecekÖnceki Haber

8 Mart’ta Kadınlar İçin Program Düzenlen...

“5 Yılda 125 Proje Hayata Geçti”Sonraki Haber

“5 Yılda 125 Proje Hayata Geçti”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar