Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Jandarma Motosikletler Konusunda Harekete Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma Motosikletler Konusunda Harekete Geçti
Aksaray il jandarma komutanlığına bağlı jandarma trafik ekipleri sorumlu oldukları alanlarda yaptıkları denetimlerde trafik kuralları konusunda sürücüleri bilgilendirirken çok sayıda motosiklet şasi numaraları veya plakaları olmaması gerekçesi ile trafikten men edildi.

Aksaray’daki kırsal alanlarda başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren ile jandarma komutanlığı ekipleri suç olaylarını önlemedeki başarısı kadar eğitim faaliyetleri ve eğitim faaliyetleri konusunda da başarılı çalışmalara imza atıyor. Özellikle köy ve kasaba yollarında tarlalardaki hareketin başlaması ile yoğunlaşan trafiğin olumsuz etkilerini azaltmak ve oluşabilecek kazaların da önüne geçmek adında denetimlerini sıklaştıran Jandarma trafik ekipleri yaz ayının yaklaşması ve hava sıcaklıkların artması nedeniyle trafiğe çıkmaya başlayan motosikletler konusunda denetim yaptı.

Jandarma ekipleri yaptıkları denetimlerde sürücülerin koruyucu kıyafet kullanıp kullanmadıklarını kontrol ederken özellikle kask kullanımı konusunda sürücüleri ve motosikletlerdeki yolculara uyarılarda bulundular.

Aynı denetimler esnasında sürücülerin sürücü belgeleri ile motosikletlerin tescil belgeleri, plakaları ve şasi numaraları da tek tek kontrol edildi. Yapılan kontrollerde sürücü belgesi olmayan ve motosiklet için gerekli koruyucu kask ve benzeri malzemeleri temin etmeyenler cezalandırılırken onlarca motosiklette evrak eksikliği ve tescil sorunları nedeniyle trafikten men edilerek çekici vasıtası ile otoparklara çektirildi.

Aksaray merkez ve merkez dışında kalan noktalarda motosikletler ile ilgili denetimlerin süreceği öğrenilirken jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, motosiklet kazalarının en aza indirilmesine yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber. E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOM Ekipleri 2 Ton 840 Kilo Tütün Ele GeçirdiÖnceki Haber

KOM Ekipleri 2 Ton 840 Kilo Tütün Ele Ge...

Otomobilin Çarptığı Çocuk Ağır YaralandıSonraki Haber

Otomobilin Çarptığı Çocuk Ağır Yaralandı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar