Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Hedeflerinin Uzağında Kalan Aksaray’da Turizm Haftası Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedeflerinin Uzağında Kalan Aksaray’da Turizm Haftası Kutlandı
Tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli turizm alanlarına sahip olmasına rağmen beklenen turizm atağının yapılamadığı Aksaray’da turizm haftası Cumartesi günü geleneksel vadi yürüyüşü ile yapıldı.

Türkiye’nin tarih turizmi konusunda amiral gemisi haline gelen Nevşehir’in yanı başında olan ve özellikle de Nevşehir’den farklı olarak tarih turizminin dışında doğa turizmi konusunda da çok fazla artısı olan Aksaray’da turizm haftası etkinlikleri her yıl olduğu gibi sade bir vadi yürüyüşü ile gerçekleştirildi.

Cumartesi günü sabah erken saatlerde gerçekleştirilen yürüyüşe Aksaray protokolünün yanı sıra vatandaşlarda katılırken Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Ihlara vadisinde yaptığı açıklamada; “15-22 Nisan Turizm Haftası vesilesiyle bugün burada gençlerle, üniversite öğrencileri ve ortaöğretim öğrencilerimizle birlikte bugün Ihlara'da yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Bugün bir şenlik havası var. Ihlara bir dünya markası Aksaray'ımızın gözbebeği bugünde burada yürüyüş yapıyoruz. Ihlara hem Türkiye'de hem de dünyada turistlerin ilgi odağı olan bir merkezdir. Ayrıca Selime Katedrali de yanı başında, bugün doğasıyla, yeşilliği ile gençlerimizle burada bütünleşeceğiz. Tabi Ihlara yılda 700 bin turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezidir. Yaklaşık 1 buçuk milyon civarında turist her yıl Aksaray'a geliyor. Büyük oranda Ihlara bu turist sayısını topluyor. Tabi Aksaray en başta tarih, turizm ve kültür merkezi burada 11 bin yıllık tarihle bütün dünyanın ilgi odağı burası oluyor. Kapadokya'nın başlangıcı olan Aksaray tüm dünyada her yerde inanç turizminin de merkezidir. Yaklaşık 200'ün üzerinde kilisemiz mevcuttur. Bütün Türkiye'nin her tarafından inanç turizmi nedeniyle burası çok yoğun ilgi görüyor” dedi.

Yılda 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ülkenin en önemli turizm alanları arasında yer alan Ihlara vadisi başta olmak üzere Selime Katedrali, Güzelyurt manastırlar vadisi, Gülağaç bölgesi, Hasan dağı antik kenti, yer altı şehirlerine ek olarak Tuz gölü, Hasan dağı gibi doğal ortamları da sınırları içerisinde bulunduran Aksaray’ın yatak kapasitesi ve turizm konusundaki beklentileri ne zaman gerçekleştireceği, kış turizmi için de Hasandağı bölgesindeki iniş yolunun ne zaman yapılacağını merak ettiklerini belirten vatandaşlar açıklamalarında; “Aksaray bölgedeki en önemli turizm alanlarının başında gelmesine karşılık ne yazık ki istenilen noktaya bir türlü gelemiyor. Yıllardan beridir Hasandağı bölgesinin kayak merkezi haline gelmesi için çalışma yapılacağı haberlerini duyuyoruz ama o çalışmalar bir türlü başlamıyor. Bununla beraber Ihlara vadisine günü birlik yani aslında Nevşehir’e gelen turistlerle övünmekten başka bir şeyde gelmiyor elimizden. Buraya getirilen turistlerin katkıları kapıda aldıkları biletlerden dolayı aksaray dışındaki firmaya ile vadi sonundaki restoranlara oluyor. Bunun dışında bu şehirde turizm konusunda farklı bir şeyler yapılmalı. Yine yakınımızda olan Adana da son yıllarda yapılan bir festival ile milyonlarca insan bu bölgeye akın ediyor. Aksaray’dan bile binlerce kişi bu bölgeye akın etti. Burada kaldı, alışveriş yaptı. Yani şehre büyük katkı sağladı. Bizim Aksaray olarak bir festivalimiz vardı onu da geliştirmek yerine tamamen kaldırdık. Aksaray’ın tanıtıma, Turizm konusunda eğitime ve yatırıma ihtiyacı var. Aksi halde seneye de yapacağımız iş vadide sabah yürüyüşü ve 2 milyon turistin yılda vadiye uğraması tek tesellimiz olurken Nevşehir turizmde bölgenin tek hakimi olup konaklattığı yani gelirini kazandığı turistleri Aksaray’daki bölgeleri günübirlik gezdirerek bu işin kaymağını tek başına yemeye devam edecek. Artık Aksaray’da şehre yakışır etkinlikler ve gerçekten turizm çalışmaları bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhtarlık Kavgasında 4 TutuklamaÖnceki Haber

Muhtarlık Kavgasında 4 Tutuklama

Tarımsal Girdi Maliyetlerinde Artış SürüyorSonraki Haber

Tarımsal Girdi Maliyetlerinde Artış Sürü...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar