Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Hayvan Pazarında En Üst Düzeyde Tedbir ve Hizmet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan Pazarında En Üst Düzeyde Tedbir ve Hizmet
Bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı ve park yerinde yaklaşan kurban bayramı öncesi yoğunluk artarken vatandaşların güvenli alışveriş yapması ve gebe hayvanların kestirilmesini önlemek amacıyla Aksaray tarım il müdürlüğü ekipleri Pazar alanı içerisinde görevli personel sayısını artırırken ultrason cihazını da ücretsiz olarak Aksaraylıların hizmetine sundu.

Alınan tedbirler ve bir takım uyarılar için hafta sonu Pazar alanında incelemelerde bulunan Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav bayram tedbirleri konusunda yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızın ve valiliğimizin talimatları doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kurban bayramı öncesinde bir takım tedbirler alarak bazı faaliyetler gerçekleştirdik. Hem kurban öncesinde hem de kurban bayramı boyunca il merkezinde 32 veteriner hekim ile 3 tekniker, ilçelerimizde ise 25 veteriner olmak üzere toplam 57 veteriner hekimimiz ve 3 teknikerimiz hizmet edecekler. Vatandaşlarımızın sağlıklı kurban kesebilmesi amacıyla gerekli denetimleri ve faaliyetleri yerine getirecekler. Kurban bayramı öncesinde hayvan pazarında, kurban bayramı sırasında mezbahalarda, kesimhanelerde, belediyemiz tarafından belirlenen geçici kesim noktalarında gerekli denetimleri yaparak vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz.

Bunun yanı sıra kurbanlık hayvanlarla alakalı denetimlerimiz devam ederken bu yıl yine Aksaray Ticaret Borsası’na ait canlı hayvan pazarında ultrason hizmetini ücretsiz olarak sağlıyoruz. Vatandaşlarımız almak istedikleri kurbanlıkları getirerek gebe olup olmadığına baktırabiliyorlar. Aynı zamanda veteriner hekimlerimiz hayvan pazarında denetim yaparak kurbanlık hayvanların yaş, ırk, cins gibi özelliklerine bakarak vatandaşlarımıza aldığı hayvanların hakkında gerekli kararı verebiliyorlar. Bilindiği üzere kurbanlık hayvanlar büyükbaşta 2 yaşını, küçükbaşta bir yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca küçükbaşta 6 aylık olup annesinin boyuna yetişen gösterişli hayvanlarda kurbanlık olabiliyor. Burada en çok dikkat edilmesi gereken nokta alınan hayvanın sağlığının yerinde olmasıdır. Tüm uzuvlarının yerinde olması gerekiyor, gösterişli ve tüylerinin parlak olması gerekiyor. Bakanlığımız tarafından uygulamaya alınan TARIMCEBİMDE ile vatandaşlarımıza kolaylık sağlanmış oluyor. Vatandaşlarımız bu uygulamayı telefonlarına indirerek aldıkları kurbanlık hayvanın kulak küpesini okutmak şartı ile özelliklerine erişim sağlayabiliyor. Uygulamaya girilen küpe numarası ile hayvanın yaş, tür, ırk ve yapılan aşıları hakkında gerekli bilgiler alınabiliyor. Alınan kurbanlık hayvanın sağlık durumunun bilinmesini sağlayan TARIMCEBİMDE uygulaması sayesinde vatandaşlarımız bilgilere üç tıkla ulaşabilecek. Özellikle kurban bayramı sürecinde bu uygulamanın tüm vatandaşlarımız tarafından indirilmesini ve kullanılmasını talep ediyoruz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik ediyor ve sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sulama Kanalında Cesedi Bulunan Kadının Eşi ve Üvey Oğlu Gözaltına AlındıÖnceki Haber

Sulama Kanalında Cesedi Bulunan Kadının...

16 Yıldır Objektifine Aksaray’ı SığdırıyorSonraki Haber

16 Yıldır Objektifine Aksaray’ı Sığdırıy...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar