Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Hastanede Yeni Sorun “Arızalar Nedeniyle Isıtılamıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastanede Yeni Sorun “Arızalar Nedeniyle Isıtılamıyor”
Sorunların bitmek bilmediği Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şimdide ek binanın (Çocuk ve Kadın doğum) ısıtma sistemindeki arıza sorunu baş gösterdi. Hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınları dertlerini unutup üşütmemenin yollarını arıyor.

Son dönemde adı sürekli sıkıntılar ile anılan Aksaray Eğitim ve araştırma hastanesindeki sorunlar bitmek bilmiyor. Özellikle Aksaraylı vatandaşlar tarafından sürekli eleştirilen ve sorunların bitmediği Hastanede son olarak ısıtma sistemlerindeki arıza hastaneye gelen hastalar, hasta yakınları ve personeli vurdu. Yeni hizmete giren çocuk ve kadın doğum bölümlerinin olduğu B Blokta meydana gelen arıza nedeniyle hastane içerisinde ısıtmada ciddi sorunlar yaşanırken çocuk yoğun bakım,doğum bölümü, poliklinikler ve çocuk acilin bulunduğu bölümlerde hastane sıcaklık istenilen seviyeye çıkartılamıyor. Gün içerisinde en fazla ısı 16 dereceye çıkartılırken soğuğun en fazla hissedildiği saatlerde ise bazı bölümlerde ısının 8-10 derecelere kadar düştüğü görülüyor. 

Isınmayla ilgili sorunun giderilmesi için çalışmaların başlatıldığı öğrenilirken sorunun çözümünün bir haftayı bulacağı iddia ediliyor. 

2 Gündür devam eden sorun nedeniyle hastanede yatan çocuk ve hastaların evlerinden ek battaniyeler ile ısıtılmaya çalışıldığını iddia eden vatandaşlar bu kadar sahipsiz bir yer olamaz diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’a yeni yapılan ne varsa sorunu bitmek bilmiyor. Sağlık sistemi konusunda bizler sıkıntılarımızı anlatmaktan bıktık ama çözülen bir tane konu olmadı. Doktor sıkıntısı, ilaç sıkıntısı, temizlik sorunu derken bir de kışın en sıkıntılı döneminde ısınma sorunu ile perişan ediliyoruz. Çocuk hastanesi olarak yapılan B Blokta ısınma sorununu yetkililer görmüyor mu? Hastanede yatan çocukları yakınları battaniyeler ile sıcak tutmaya çalışıyorlar. Hastane içerisinde bekleyen hasta yakınları diğer hastaneye giderek kendilerini ısıtmaya çalışıyorlar. Hastanede görev yapan Doktor, Hemşire ve diğer personeller ise kat, kat giyinerek kendilerini soğuktan korumaya çalışıyorlar. Polikliniklerdeki doktorların odaları gerçekten çok soğuk. Bu hastanenin sıcak olması için bu hastaneyi yönetenlerin ve sağlık sistemini yöneten kişilerin bu hastanede görev yapmaları mı gerekiyor? Bu bina sağlık hizmeti vermeye çalışan bir merkezden çok soğuk hava deposu durumuna gelmiş. Sağlıksız alanda sağlık hizmeti veren de alan da perişan bunu neden bir tek yetkili görmez. Buyursunlar gelsinler özellikle de sabah erken veya gece saatlerinde bu hastanedeki ısı seviyelerini kontrol etsinler” derken özellikle önümüzdeki Perşembe gününe kadar yağışlı ve dondurucu havanın etkisinde olan Aksaray’da hastanenin ısınma sorununun çözümünün 3 ile 7 gün arasında sürebileceği iddia ediliyor. Isınma sorunu konusunda aynı hastanede görev yapan personel ise sorularımızı cevapsız bırakırken İl Sağlık müdürü ve hastane yönetiminin konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.  (Haber: N.ÇALIŞKAN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
ZORLU MAÇTA RAKİP ORDUSPORÖnceki Haber

ZORLU MAÇTA RAKİP ORDUSPOR

Turistleri Taşıyan Tur Otobüsü Devrildi: 4 YaralıSonraki Haber

Turistleri Taşıyan Tur Otobüsü Devrildi:...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar