Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Gözler Ak Parti Genel Merkezinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gözler Ak Parti Genel Merkezinde
15 Aralık tarihinde açıklanması beklenen belediye başkanı adayları konusunda beklenen açıklama gelmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı büyükşehirler için ay sonunu işaret etmesi Aksaray adayının açıklanmasının Ocak ayına kaldığı şeklinde yorumlandı.

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partilerde aday adaylığı başvuruları son bulurken belediye başkanı aday adaylarının açıklanması bekleniyor. 4 Dönemdir Aksaray belediyesini yöneten Ak Parti aday belirleme konusunda geçtiğimiz yıllara göre ağır ilerlerken daha önceden açıklanan 15 Aralık tarihinin de geride kalması ile gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yaptığı açıklamasında birinci derecede büyükşehirlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve bazı büyükşehirlerin ay sonunda açıklanacağı açıklaması ve sonrasındaki “bazı illerimizi de o tarihe kadar açıklayabiliriz” söylemi Ak Parti genel merkezinin aday konusunda halen genel merkezde çalışmaların sürdüğü şeklinde yorumlandı. Son olarak il genelinde daha önceden yapılan ve Mevcut belediye başkanı Evren Dinçer ile birlikte mevcut ve geçmiş dönem il başkanları Hamza Aktürk, Abdulkadir Karatay ile Şaban Bostan isminin tekrardan sorulmaya başlanması aday konusunda bu dört isim üzerine yoğunlaştığı şeklinde yorumlanmaya başladı.

Aday adaylığı konusunda ilk başvuru alan Adalet ve Kalkınma Partisinde yalnızca Yaşar Ermiş ve geçmiş dönem belediye başkan yardımcısı Serdar Baydar başvuru yapmış belediye başkanı Evren Dinçer haricindeki diğer isimlerin başvuruları görünmüyordu. Geçmiş yıllarda aday çokluğu nedeniyle yoğun bir başvurusu süreci yaşayan Ak Parti Aksaray il başkanlığında belediye meclisi üyeliği başvuru süresi uzatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması üzerine Aksaray adayının Ocak ayına kaldığı şeklinde yorumlanırken açıklanmayan ilçe ve beldelerde de gergin bekleyiş sürüyor. Ak Partiden seçime girmek için bekleyen çok sayıda kişi ve yakınları Ak Parti il merkezinden açıklanacak listeyi beklerken İl başkanı Hamza Aktürk “Aksaray ilçe ve beldelerinde aday belirleme konusunda teşkilat olarak gerekli çalışmaları tamamladıklarını ve sonucun değerlendirileceğini, geçmiş yıllarda olduğu gibi il adayının açıklanmasının ardından ilçe ve beldelerin adaylarının açıklanacağını söyledi.

Adayalar “Süreç Çok Kısaldı”

Geçmiş yıllarda adayını ilk açıklayan parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi Kasım ayı sonunda en geç de Aralık ayının ilk haftasında adayını belirliyor ve yaklaşık 4 ay süren saha çalışmalarına başlanıyordu. 2024 seçimleri için takvimin daralması ve aday açıklanmasının Ocak ayı ortalarına kalmasının süreci çok kısaltacağını ifade eden bazı aday adayları iklim şartları ve seçime kalan 2,5 ayın içerisinde Ramazan ayının da çalışmaları aksatacağını söylerken özellikle ilçe ve belde adaylarının açıklanmasının gerektiğini ifade ettiler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Miting Gibi Adaylık BaşvurusuÖnceki Haber

Miting Gibi Adaylık Başvurusu

Alkollü sürücüden pes dedirten tepkiSonraki Haber

Alkollü sürücüden pes dedirten tepki

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar