Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Görev Belgesi Olmayanlar Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Görev Belgesi Olmayanlar Dikkat!
Tam kapanma sürecinin başlaması ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olabilmeleri için yeni bir genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgeye göre bu sektörlerde çalışanların e-başvuru üzerinden başvuru yaparak muafiyet belgesi alabilecek.

İçişleri Bakanlığı tam kapanma süreci dolayısıyla yeni bir genelge yayınlayarak 81 ilin valiliklerine gönderdi. Genelgeye göre muafiyet kapsamında olan üretim, imalat, fabrika gibi iş yerinde çalışanlar görev belgesi başvurusu yaparak muaf sayılabilecek. E-devlet üzerinden e-başvuru sistemi üzerinden yapılacak olan başvuruda, görev belgesi talebinde bulunarak başvuran kişinin sosyal güvenlik numarası ve çalışmakta olduğu kurumun iş yeri sicil numarasını doldurması gerekiyor. Ayrıca işyeri faaliyet alanına ait NACE kodunun da kontrol sağlamak amacı ile bulunması gerekiyor. Görev belgesi alacak kişilerin bu bilgilerin dışında kimlik bilgilerini de doldurması gerekiyor. Çalışma saatleri, ikamet adresi, kullanılacak araç ya da servis varsa plaka ve araç bilgileri de görev belgesine yazılarak iş yeri yetkilisi tarafından imzalanması gerekiyor. Sistemde yaşanabilecek yoğunluk ya da hata durumunda ise bir defaya mahsus çalışan kişinin görev belgesi formunu manuel olarak doldurarak kullanabilecek. E-başvuru sistemi üzerinden alınan görev belgeleri eş zamanlı olarak kolluk kuvvetlerinin bilgi sistemleri ile paylaşılacak. Kolluk kuvvetlerince yapılacak olan denetimlerde görev belgesi geçersiz olan vatandaşlar ile ilgili adli ve idari işlem yapılacak. Yayımlanan genelgede tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi alanlarda hizmet veren çalışanlarının ve çocuklarının mağduriyet yaşamaması amacı ile çocuklarına hizmet veren bakıcıların ikameti ve bakıcılık yapılacak adres arasındaki mesafe sınırlı olacak şekilde muafiyete tabi olabilecek.

Görev belgesi almak için sisteme yüklenen vatandaşlar da bazı sorunlar yaşadı. E-başvuru sisteminin açılması ile birlikte yaşanan yoğunluk başvuru sayfasında kilitlenmelere sebep oldu. Görev belgesi alabilmek için sistemin kontrolünün sağlanmasını isteyen vatandaşlar mağduriyet yaşamak istemediklerini belirtti. (Haber: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Dolum Merkezleri Kısıtlamadan MuafÖnceki Haber

Su Dolum Merkezleri Kısıtlamadan Muaf

Belediyenin Yeni Yüzü İçin İlk Adım AtıldıSonraki Haber

Belediyenin Yeni Yüzü İçin İlk Adım Atıl...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar