Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Gençlik Ateşi 102 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlik Ateşi 102 Yaşında
Türk milletinin kurtuluşa attığı ilk adımın ve gençlik ateşinin 102’nci yıl coşkusu tüm ülkeyi etkisi altına aldı. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla tarihe altın harflerle yazılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl normalleşme sürecine ve kısıtlamalara denk gelmesi dolayısıyla pandeminin gölgesinde kutlanıyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla yayınladığı basın açıklamasında; “19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılını hep birlikte kutlamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Sevgili Gençler, sizlere düşen en büyük görev bu aziz vatanı geliştirerek, güzelleştirerek tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan sizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek en başta gelen görevinizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır' sözleriyle Türk gençliğine olan güvenini ifade etmiştir.

Ülkemizin yükselmesinde, muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak olan gençlerimizin, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi, çağın ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli bir eğitim almaları bu anlamda çok önemlidir. Sevgili gençlerimizin tüm bu sorumlulukların üstesinden hakkıyla gelebilmeleri için devlet olarak onların kendilerini en iyi şekilde yetiştirebileceği ortamlar hazırlamak en önemli görevimizdir.

Ülkesini seven nesiller olarak sizlerden beklentimiz büyüktür. Hedeflerinizi hep yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, bugünkü Türkiye'nin de böyle bir anlayışın eseri olduğunu hep hatırlamalısınız. Başarıyı yakalayabilmek için kendi değerlerimizin yanı sıra dünyanın değerleriyle barışık olmalı, dünyanın gittiği istikameti doğru okumalısınız. Ülkemiz ve milletimiz için her zaman sevgiyle, inançla, var gücünüzle çalışacağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, siz değerli gençlerimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” derken Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’de 19 Mayıs kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Kahraman ecdadımız İstiklal mücadelemizin fiilen başlatıldığı o tarihte yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden güç almıştır.

Bütün bir millet olarak 102 yıl önce tüm dünyaya ispat ettiğimiz hür ve müstakil yaşama kararlılığını bugün büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Aziz Milletimizin tarihinin en karanlık ve en zor dönemlerinde tüm unsurlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek ortaya çıkarttığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti eşsiz bir eserdir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen değerli emanettir. Bu emaneti, yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.

Bizlerde şehirlerimizi ve devletimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin kendilerini her alanda en iyi şekilde geliştirmesi adına gereken mekanları ve imkanları inşa etmeye devam ediyoruz. Yerel yönetimler olarak göreve gençlerimiz için şehrimizde bir bilim merkezi inşa ettik. Burada gençlerimiz teknolojik donanımlardan faydalanarak geleceğin teknolojilerine yön verecekler.  Hayata geçirdiğimiz Kitap konaklarımızda oluşturduğumuz kütüphanelerde okuma alışkanlıkları elde edecekler.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Aksaraylı hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum” dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 Ayda 293 Bin 103 Metrekare Alana İnşaat Ruhsatı VerildiÖnceki Haber

3 Ayda 293 Bin 103 Metrekare Alana İnşaa...

Pazar Tezgâhları Marketi ArattıSonraki Haber

Pazar Tezgâhları Marketi Arattı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar