Aksaray
DOLAR29.2172
EURO32.2725
ALTIN1928.5

Gençlerin Çiçek Açan Projesine Vali Eli Değdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlerin Çiçek Açan Projesine Vali Eli Değdi
Aksaray Valiliği Gençlik Meclisi tarafından köy okullarındaki öğrencilerin okula alışması ve öğrenme ilgilerinin artması açısından başlatılan, “Köy Okulları Çiçek Açsın” Projesi kapsamında gençler ve Vali Hamza Aydoğdu okul duvarını resim çizimi yaparak renklendirdi.

Aksaray’da köy okullarında eğitim alan öğrencilerin hem okula alışmaları hem de aldıkları eğitime olan ilgilerinin artmasını sağlamak amacıyla Aksaray Valiliği Gençlik Meclisi tarafından proje başlatıldı. Köy okullarında farkındalık oluşturmak adına başlatılan, “Köy Okulları Çiçek Açsın” isimli proje kapsamında Merkeze bağlı Kazıcık Tolu köyünde bir araya gelen meclis üyesi gençler mimari, görsel sanatlar ve resim alanlarında aldıkları eğitimi konuşturdular. Sabah saatlerinde köydeki Kazıcık Tolu İlkokuluna gelen gençler boya kutularını açarak, çizecekleri görseller üzerine fikir alışverişinde bulundular. Ortak fikir sonucu ortaya çıkardıkları görsel için el birliği ile hazırlıklara başlayan gençler sırayla çizecekleri figürlerin taslağını oluşturdular. Hem çizim yapıp hem de doyasıya eğlenen gençlere Vali Hamza Aydoğdu’da eşlik etti. Gençlerin oluşturduğu taslaklar üzerinde kuş ve yılkı atı boyamasına dâhil olan Vali Aydoğdu, çalışma boyunca gençlerle vakit geçirerek okulun boyanmasına yardım etti. Gençler duvarlara Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlayan Kapadokya’nın simgesi olan yılkı atlarını ve Tuz Gölü’nde Haziran ayında konaklayan flamingoları çizdi. Gün batımında atların koşu halini çizen gençlerin resmi büyük ilgi gördü.

“Bu anlamda inanılmaz bir hâkimiyet oluşturdular”

Köy okullarında çocukların hem görerek hem de oluşacak farkındalıklarla öğrenerek Aksaray’ı tanıyacaklarını vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu, aynı zamanda gençlerin inanılmaz bir hakimiyet oluşturduklarını dile getirerek, “Bugünde burada merkeze bağlı bir köyümüzün okulunun duvarlarını boyuyoruz. Bu normal boyama şeklinde bir boya değil. Gördüğünüz gibi Aksaray’ı temsilen yılkı atlarımız var. Kuşlarımız var. Flamingolarımız var. Arkadaşlarımız bir farkındalık oluşturmak istiyorlar. Böylece buradan başlayarak diğer köy okullarımızda da, çocuklarımız en azından neden at dediğinde, işte burasının Kapadokya’nın girişi olduğunu, yılkı atlarının burada çok önemli olduğunu, Hasandağı’nda bu atların olduğunu görecekler. Flamingoların haziran ayında geldiklerini, Tuz Gölü’nde konakladıklarını hem görerek, hem de okullarda bir farkındalık oluşturarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hakikaten bu anlamda inanılmaz bir hâkimiyet oluşturdular. Tebrik ediyoruz. Onlar muhteşem işler çıkarıyorlar. Biz onları sadece yüreklendiriyoruz. Destekliyoruz ve engel olmamaya çalışıyoruz. Huzurlarınızda bu ortamı sağlayan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal sorumluluk ile köy okuluna çiçek açtırdılar

Birçok alanda projeler tasarlayarak Gençlik Meclisi olarak köy okulları ve eğitim hayatının devam ettiği yerlerde sosyal sorumluluk oluşturduklarını belirten Meclis Başkanı Büşra Bozkurt, “Aksaray Valiliği Gençlik Meclisi olarak arkadaşlarımızla birçok proje üretiyoruz. Birçok projelerden geçiyoruz. Eğitim alanında, kültür alanında, spor, çevre alanında keza sosyal sorumluluk alanında birçok proje var. Bunlardan biride şuan burada yaptığımız sosyal sorumluluk projesi olan, Köy Okulları Çiçek Açsın projesidir. Projemizin genel amacı köy okullarındaki çocuklarımızın eğitime daha çok önem vermeleri ve gördükleri eğitime daha çok ilgi göstermeleri adına yaptığımız bir projedir. Arkadaşlarıma ve İl Özel İdaresine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. (İHA)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Hava Almak İçin Çıktığı Balkondan Aşağıya DüştüÖnceki Haber

Hava Almak İçin Çıktığı Balkondan Aşağıy...

Çocuk Cesedi Diye Gittiler, Beze Sarılı Köpek ÇıktıSonraki Haber

Çocuk Cesedi Diye Gittiler, Beze Sarılı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar