Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Fiyatlar Halkı Bağışa Yönlendiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fiyatlar Halkı Bağışa Yönlendiriyor
Kurban bayramı için son haftaya girilirken ekonomik kriz ile yüksek kurbanlık fiyatları vatandaşların büyük bölümünü ekonomik olan kurban bağışına yönlendiriyor.

Kurban bayramı için geri sayım sürerken yüksek seyreden kurbanlık fiyatları bu yıl kurban satışlarını olumsuz etkilerken Aksaraylıların büyük bölümü kurban bağışına yönlendi.

Yüksek maliyetler nedeniyle fiyatların yükseldiğini belirten büyükbaş ve küçükbaş üreticileri açıklamalarında; “Son yıllarda yaşanılan ekonomik kriz ve tarım sektörünün içerisinde bulunduğu durum ortada. Yemin çuvalı, saman ve çoban sıkıntısı da ortada. Bu hayvanları kurban için besledik ve beklettik. Aylardır bakıyoruz ve bunları sürekli beslemek zorundayız. Bizleri fiyat konusunda eleştirenlerin bu hayvanların bakımı konusunda bir fikrinin olması lazım. Elbette kurban fiyatı diğer kırmızı et fiyatlarından farklı oluyor. Bizler de piyasadan memnun değiliz. Keşke maliyetler daha aşağı olsa bizlerde daha uygun fiyatlara kurbanlık satsak. Bağış yoluyla kurban kesimi konusunda açıklanan fiyatlar hemşerilerimizin aklını karıştırdığı kadar bizlerin de kafasını karıştırdı. 4 Bin liraya vekâletle kurban kesimi yapıldığı söyleniyor. Bu durumda kurban satışlarını olumsuz etkiledi. Özellikle memurların bir kısmı bu yıl kurban bağışına yönlenirken çok sayıda hemşerimizde kriz nedeniyle kurban bakmaya bile gelmedi” dediler.

Aksaraylılar “Sorun Fiyatlardan Önce Ekonomik Kriz”

Kurbanlık fiyatları konusunda konuşan Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamada; “Kurban fiyatları konusunda bir anormallik yok aslında. Sorun ekonomik kriz. Geçen sene de kurban fiyatı 1,5 asgari ücrete denk geliyordu bu yılda neredeyse aynı. Kurban konusundaki sıkıntı ilerleyen aylarda neler yaşanacağını öngöremiyoruz. Kurban bayramı için veya yaz için borçlanmaktan kaçınıyor kemerleri daha fazla sıkıyoruz. Eleştirilerimiz kurbanlık satan çiftçilerimize değil. Elbette kurbanlık fiyatları her sene olduğu gibi normal kesimden farklı olacak. Geçen senelerde de aynı zam vardı ama ilerleyen aylar için bir endişemiz yoktu. Zengin olanlar veya ekonomik kaygı taşımayanlar kurbanlıklarını kesiyor veya bağış yapıyor. Gerisi de artık bu bayram kurban kesemeyecek. Eskiden gurbetçi hemşerilerimiz kurban hisselerini buradaki hısım akrabasına gönderir ve dağıttırırdı, şimdi ise orada kurban kesiminin burayla aynı veya daha ucuz olduğunu söylüyorlar. Asgari ücretli vey dar gelirlinin durumu ortada” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayvan Pazarı Bayram Sabahına Kadar Açık OlacakÖnceki Haber

Hayvan Pazarı Bayram Sabahına Kadar Açık...

Türk Müziği Konseri Aksaray’da Müzik ZiyafetiSonraki Haber

Türk Müziği Konseri Aksaray’da Müzik Ziy...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar