Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Fırtına Ucuz Atlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırtına Ucuz Atlatıldı
Saatteki hızı 60-70 kilometreyi bulan fırtına hayatı olumsuz etkilerken olumsuzluklara karşılık acil yardım ekipleri gün boyu teyakkuzda bekledi.

Türkiye genelinde birçok ilde günler öncesinde yapılan fırtına uyarısı halkı tedirgin ederken uyarılar nedeniyle Aksaray belediyesi ve acil durum ekipleri tedbirlerini alarak şehir genelinde sıkıntı yaşanacak alanlara müdahale için saatler öncesinden hazırlıklarını tamamladı.

Özellikle Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Aksaray genelinde etkili olan ve saatteki hızı 60-70 kilometreye kadar çıkan rüzgâr nedeniyle özellikle yayalar ve iki tekerlekli araç (Motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet)  sürücüleri olumsuz şekilde etkilendi. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmelerine karşı vatandaşlar uyarılırken merkez dışındaki mahallelerde ve köylerde fırtınanın etkisi daha fazla hissedildi. Fırtına sürecinde park ve bahçelerdeki bazı ağaçların devrildiği ve yan yattığı gözlenirken Aksaray belediyesi park ve bahçeler ekipleri fırtına süresince şehrin tamamındaki orta refüjler ve yeşil alanları sürekli kontrol altında tuttu. Hava koşullarından olumsuz etkilenen ağaçlar anında yerlerinden alınarak trafikte ve insan sağlığında olumsuz bir durum oluşması da önlendi. Fırtına düzeyinde etkili olan ve akşam saatlerine kadar etkisini sürdüren rüzgâr nedeniyle bazı mahallelerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşanırken kesintiler MEDAŞ ekiplerinin anlık müdahaleleri ile kısa sürede son buldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle görüş mesafesinin de düşmesi nedeniyle şehirlerarası kara yollarında tedbirlerini artıran polis ekipleri gün boyu denetimlerini sürdürerek fırtınanın etkisi ile oluşabilecek kazaların önüne geçtiler. Alınan tedbirler ve daha önceki yıllarda yaşanan fırtınalardan ders çıkartan vatandaşların aldıkları tedbirler nedeniyle il genelinde olumsuzluk yaşanmadı. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
ATSO Ticaret Merkezi İçin Harekete GeçtiÖnceki Haber

ATSO Ticaret Merkezi İçin Harekete Geçti

Hırsızlık Yapan 2 Kardeş Cezaevine YollandıSonraki Haber

Hırsızlık Yapan 2 Kardeş Cezaevine Yolla...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar