Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Evlilik Hatıra Ormanı’na İlk Fidanlar Dikildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evlilik Hatıra Ormanı’na İlk Fidanlar Dikildi
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Aksaray Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi’nin katkıları ile ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesinde ilk fidanlar toprakla buluştu. ‘Köklerinde Hayat Var’ mottosu ile Aksaray’ın yeşil alan varlığını arttırmak adına yeni evlenen çiftler ile hatıra ormanı oluşturduklarını söyleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kısa zamanda yeşil hedefine ulaşılacağını dile getirdi.

Akin köyü yolu birinci kilometresinde gerçekleştirilen Evlilik Hatıra Ormanı fidan dikimi etkinliğine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Orman Genel Müdürlüğü Aksaray İl Müdürü Abidder Yurtman, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray’da daha önce 18 hatıra ormanının oluşturulduğuna dikkat çeken Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada; “Aksaray olarak yeşile, ormana ve ağaçlara çok önem veriyoruz. Her fırsatta yeşil Aksaray oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aksaray bilindiği üzere kurak bir bölgede yer alıyor. Gelecekte belki çok daha kurak bir süreç yaşanacak. Buna karşı önlem alabilmek için fidan dikim etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Daha önce 18 hatıra ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanları oluşturmaya devam ediyoruz. Bugün de çok anlamlı bir orman için fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Gençlerimiz evliliğe ilk adım attıkları süreçte bir fidan dikmiş olacak. Bu fidanların bakımını da hep birlikte yapacağız. Fidan dikimleri gerçekleştikten sonra çiftlerimize belge vereceğiz ve sonrasında nikahlarını kıyacağız. Heyecan dolu bu projeyi Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer ve Orman İşletme (ODM) Müdürümüz Abidder Yurtman ile birlikte bir protokol çerçevesinde hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı. 

68 bin fidan dikimi hedefine yaklaşıldığını kaydeden Vali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında; “Evlenecek olan çiftlere OGM tarafından fidan verilecek ve verilen plakaları bu alana yerleştirecekler. Temsili olarak OGM İl Müdürümüz Abidder Bey’in oğlu ve gelini burada fidanlarını toprakla buluşturdu. Nikah akdini gerçekleştirecek olan bir çiftimiz daha aramızda bulunuyor. Petek ve Muhammed çiftimiz için de fidanları dikeceğiz. Çiftlerimiz burada kendi fidanlarını diktikleri gibi inşallah evlatları için de fidan dikecekler. Evlilik Hatıra Ormanı aynı zamanda Aile Hatıra Ormanı olmuş olacak. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 68 bin fidan ekiminin sözünü vermiştik ve bu sözün sonuna yaklaşıyoruz. Fidan dikimi etkinliklerimizi sürdüreceğiz.” dedi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu her evliliğin Aksaray’a nefes olacağını vurgulayarak Evlilik Hatıra Ormanı’nda ilk fidanları toprağa buluşturarak doğaya kazandırdı. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP İl Başkanı Özdemir; “Kınamıyoruz, Lanetliyoruz”Önceki Haber

CHP İl Başkanı Özdemir; “Kınamıyoruz, La...

Firari Hırsız Yakayı Ele VerdiSonraki Haber

Firari Hırsız Yakayı Ele Verdi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar