Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Emniyet ve Jandarma Göz Açtırmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet ve Jandarma Göz Açtırmıyor
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yayılma ve kullanma hızı artan uyuşturucu madde ticaretinin önüne geçmek ve kullananları tespit etmek için yoğun çaba harcayan Emniyet ve Jandarma ekipleri son bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalar ile çok sayıda zehir tacirini yakalarken yüklü miktarda da uyuşturucunun kullanıcılara ulaşımını engelledi.

Son yıllarda toplumun başındaki en büyük belaların başında gelen madde kullanımı ve uyuşturucu sevkiyatlarının önlenmesi konusunda önemli çalışmalara imza atan Aksaray il Emniyet müdürlüğü ekipleri ile Aksaray İl Jandarma komutanlığına bağlı birimler il genelindeki çalışmalarına devam ediyor. Merkezi yerlerde polis ekiplerinin çalışmalarına kırsaldan destek veren Jandarma ekipleri de köy ve kasabalarda yüklü miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladı. Son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucuya el konulurken uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan kişiler de gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis ve Jandarma ekiplerinin başarılı çalışmaları sayesinde il merkezi ile kırsal alanda gençlerin önemli bir kemsi uyuşturucu maddeden uzak tutulurken önemli gelir kaynaklarının başında uyuşturucu gelen terör örgütü PKK’nın da gelir kaynağına ağır darbe vuruldu.

İl genelindeki çalışmalar ile çoğu sokak satıcısı (torbacı) parmaklıklar ardına yollanırken Doğu – Batı ve Kuzey – Güney bağlantı noktası olduğundan Doğu illerinden Batı İllerine sevk edilmeye çalışılan yüklü miktarda uyuşturucu madde de denetim noktalarında ele geçirilerek sadece Aksaray değil batı illerindeki zehir tacirlerine de ağır zarar verilirken son bir yıl içerisinde binlerce gencin uyuşturucu maddeden uzak tutulması sağlandı. Merkezde ve kırsalda halen kolluk kuvvetlerinin çalışmaları devam ederken Aksaraylı vatandaşlar da güvenlik güçlerine teşekkür ederek yaptıkları açıklamalarda; “Gerek Jandarma gerekse polis ekiplerimizin başarılı çalışmalarını basın organlarından takip ediyor ve şaşırıyoruz. Bizler bu zehrin sadece il merkezinde olduğunu düşünüyorduk. Ancak son günlerde bazı köylerde yapılan operasyonlarda da uyuşturucu madde yakalandığını duymaya başladık. Bununla beraber geçmişte giremediğimiz bir çok sokakta bu pisliklerden arındırıldıktan sonra girilebilir bir yer haline geldi. Tüm hemşerilerimizden çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Kimse benim çocuğum kesinlikle kullanmaz demesin” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN
Ankara'da dolandırdı, Aksaray'da operasyonla yakalandıÖnceki Haber

Ankara'da dolandırdı, Aksaray'da operasy...

Yaptıkları Yanlarına KalıyorSonraki Haber

Yaptıkları Yanlarına Kalıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar