Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Emniyet Uyardı “DOLANDIRILMAYIN”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet Uyardı “DOLANDIRILMAYIN”
Yaz ayının gelmesi ile her yıl yüzlerce insanın mağdur edildiği tatil dolandırıcılığı konusunda uyarı yapan emniyet yetkilileri tatil rezervasyonlarını yaparken çok dikkatli olunmasını istedi.

Yaz ayının gelmesi ve tatil sezonunun başlamasıyla sahil bölgelerinde hareketlilik artarken yaşana ekonomik kriz nedeniyle tatile çıkacak az sayıda yerli turiste emniyetten önemli uyarı geldi. Özellikle bayram öncesinde internet siteleri başta olmak üzere değişik yollarla tatil rezervasyonu yaptıran ve ödemeyi yapacak olan vatandaşlara uyarıda bulunan yetkililer “Geçmiş yıllarda da benzerleri yaşanan dolandırıcılık olayları konusunda dikkatli olunmasını istediler.

Emniyet kaynaklarının yaptığı uyarı sonrası konu hakkında görüşlerini sorduğumuz vatandaşların çok büyük bölümü tatil planı yapmadıklarını söylerken az sayıdaki Aksaraylı da geçmişte benzeri dolandırıcılık olaylarının mağduru olduklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “İnternet sitelerinden yapılan tatil rezervasyonlarında sunulacağı belirtilen hizmetler ve otellerin fotoğrafları bazen sahte çıkabiliyor. 5 Yıldızlı hizmet için para ödeyip yarım pansiyon yere şükür etmeniz gerekebiliyor. Bu yarı dolandırıcılık. Bazen de ödenilen para ve yapılan yolculuğun ardından otel kapısında paralel bir internet sitesi kurulup dolandırıldığınızı öğreniyorsunuz. Bu ve benzeri olayları gördüğümüz oldu. Yakınlarımızdan çok ciddi paralar kaptıranlar da oldu. Mümkünse bu otelleri arayarak veya gerçekte bu işi yapan tur şirketlerinden rezervasyon yaptırarak tatil hayali kurulmalı. Aksi halde tatil çileye dönüyor. Emniyet uyarılarına lütfen dikkat edilsin. Tatil için yerel halkın gücü kalmadı. Bu sene sadece yurt dışından gelecek hemşerilerimiz tatile gider diye düşünüyoruz bu konuda da onlar dikkat etsin” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yağışlar Çiftçiler İçin Afete DönüşüyorÖnceki Haber

Yağışlar Çiftçiler İçin Afete Dönüşüyor

Uzmanından Kurban Eti Saklama UyarısıSonraki Haber

Uzmanından Kurban Eti Saklama Uyarısı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar