Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Düzel “Beyaz Eşyaya Yüzde 100’e Yakın Zam Geldi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzel “Beyaz Eşyaya Yüzde 100’e Yakın Zam Geldi”
Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala yeni evlenecekler, düğün sezonu için hazırlıklara başladı. Esnaflar, düğün sezonunun da açılmasıyla mobilya, beyaz eşya gibi düğün alışverişlerine ilginin artacağını ve bu alanda kampanyaların da olacağını söyledi.

Tüm dünyada devam eden Korona salgını nedeniyle 2 yıl boyunca gelen kapanmalar ve kısıtlamalar, birçok sektörü durma noktasına getirmişti. Pandemide büyük zarar gören esnaf ise, bu yıl ramazan ayının bitmesinin ardından başlayacak olan düğün sezonuna umut bağladı. Yeni evlenecek çiftler veya evlerini yenilecekler evlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mobilya, beyaz eşya, giyim mağazaları, kuyumcu işletmelerinin yolunu tuttu. Aralık ayı itibariyle birçok sektörde fiyatların arttığını, Nisan ayı itibariyle büyük zamların geldiğini söyleyen Aksaray Beyaz Eşya Bayisi işletmecisi Oğuzhan Düzel; “25 seneye yakın beyaz eşya sektöründeyim. Aralık ayı itibariyle fiyatlar gün gün arttı. Aralık ile Nisan ayı arasında da büyük zamlar oluştu. Geçen seneye göre 15-25 arasında sattığımız ürünler bu sene 20-35 arasında fiyat farkı oluştu. Çeyizlik paket olayımız bizim 2’inci aydan 5’inci aya kadar başlar. Düğün sezonu 6’ıncı ay ile 10’uncu ay arasında oluyor. Bu arada yeni eve taşınan da oluyor. Bireysel ihtiyaçlar da evinde çamaşır makinesi bozulmuş, buzdolabı bozulmuş veya eskimiş değiştirmek isteyen müşterilerimizin de oluyor. Ev dizmek isteyenler a'dan z'ye her şeye ihtiyaçları var. Alışveriş yapacaklara kampanyalarımız oluyor. İkili set alanlar 600 lira, üçlü set alanlar bin 500 lira, dörtlü set alanlar için ise 3 bin 300 lira indirim yapıyoruz ya da indirim yerine televizyon, süpürge, küçük ev aletleri ya da o değerlerde bir şeyler veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların alım gücü olmadan bu işe kalkışmaması gerektiğini, beyaz eşya alışverişi yapacakların da belirledikleri markaların bayiliklerinden alınması gerektiğini ifade eden Düzel; “Düğün varsa bu beyaz eşyasız olmaz mecbur alınıyor. Evlilik sayısı arttığında bizim işimiz de artıyor. Sezondan sonra da bizim gurbetçi sezonumuz başlar. Onlar da ev döşerler, yenilenler, hediye alırlar. Beyaz eşyayı vatandaşlar, genellikle ödeyip alıp bir kenara koyarlar ya da borçlanıp o zamana kadar bitirmeye çalışırlar. Evlenmek sadece nikâh kıymakla bitmiyor.  Ev kuruluyor, ev kiralanıyor veya ev satın alınıyor.  Evin eşyası a'dan z'ye her şeyinizi kuruyorsunuz. Alım gücü olmadan bu işe kalkışmasınlar. Millet olarak hatamız bu. Alım gücü olmadan ev almaya, araba almaya kalkmayalım. Alım gücü olmadan evlenmeye kalkıyoruz. Bunları sağlamadan bir yere diğer tarafa geçtiğiniz zaman da tamamen zorlanıyoruz. Bu işe kalkışanlar almak zorundalar ya borçlanarak ya da parayla almak zorundalar. Son 9 aydan itibaren ufak ufak zam yedi. Ama 12’inci ayın 20'sinden itibaren büyük zam yemeye başladı. Yüzde yüze yakın bir zam geldi. Yani 2 bin 500'e sattığımız bir ürün şu anda 5 bin 100 ile 5 bin 200 oldu. Kampanya gelirse dört buçuğa da düşebiliyor. 2 yıldır gelen pandemi ülkelere yük oldu. Bütün ülkelerde ticaret normal hayat seviyeleri geriye düştü.  Bu da ekonomik olarak herkese yansıdı, bizlere de yansıdı, vatandaş olarak esnafa da yansıdı. Evini düzecekler veya yenileyecekler kafalarında istedikleri markayı belirledikten sonra marka içerisindeki bayilerden alsınlar. Bayi olmayan spot işyerleri de var. Garanti sorunuyla karşılaşabilirler. Bütün markaların yetkili bayileri size daha iyi haklar sunar. Herkse tavsiyem ne alacaklarsa bayiliklerinden alsınlar.” dedi. (Haber/Fotoğraf: Stj. Muhabir Nazlı Gül A.)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram Alışverişi Erken BaşladıÖnceki Haber

Bayram Alışverişi Erken Başladı

23 Nisan Aksaray’da Coşkuyla KutlandıSonraki Haber

23 Nisan Aksaray’da Coşkuyla Kutlandı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar