Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Dönüşüm Zamanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dönüşüm Zamanı
Yıllardan beridir vatandaşların istediği ama bir türlü başlamayan dönüşüm çağrılarına sessiz kalmayan Evren Dinçer ve ekibi merkezdeki Hamidiye mahallesinin bir kısmı için çevre ve şehircilik bakanlığından talep ettikleri desteği aldılar. 650 Bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm çalışmalarının kısa sürede başlaması bekleniyor.

Aksaray merkezinin en önemli sorunu olan dönüşüm için yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Yıllardan beridir merkezdeki Hamidiye mahallesinin yeniden yapılması çağrıları belediye başkanı Evren Dinçer ve ekibinin çabaları ile hayata geçiyor. Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum ile görüşen belediye başkanı Evren Dinçer ilk etapta 23 bin metrekare alanda dönüşüm çalışmaları için bakanlığın istenilen desteği vereceği müjdesini verdi.

Projenin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 650 bağımsız birimin dönüşümü planlanıyor.

Başkan Dinçer, Bakan Murat Kurum’a yaptığı ziyaret ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve Bakan Murat Kurum’un oluru ile Hamidiye Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm Rezerv alanı ilan edildiğini duyurdu. Başkan Dinçer yaptığı açıklamada Kentsel dönüşüm projelerinin şehre vizyon katacağını ve şehir merkezinin cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim öncesinde vaat ettiği vizyon projelerden olan Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesi için proje çalışmaları devam ediyor.

Yapılacak olan çalışmalar hakkında görüşlerini bildiren vatandaşlar; “Bir çok şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bu çalışmalar ile şehirler adeta yeniden şekilleniyor. Merkezde kalan birçok ucube sokağımız var. Bırakın geceleri gündüz bile insanlar geçmeye korkuyor. Bu cadde ve sokakların yeniden yapılması ve buraların kent merkezine ilave edilmesi gerekiyor. Yıllardır bu bölgeyle ilgili kimse bir adım bile atmadı. Ama şimdi ilk çalışmanın Valilik karşısında arkada kalan Hamidiye mahallesinin üst kısmından başlayacağını öğrendik. Allah sebep olanlardan razı olsun. Bu şehre yapılacak olan en büyük hizmet bu alanlarda yapılacak çalışmalar ile pislikten arındırmak. Darısı diğer sokakların başına. Belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber:E.B)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer “Hentbolda Gururumuz Oldular”Önceki Haber

Dinçer “Hentbolda Gururumuz Oldular”

Kuraklık Sadece Çiftçiyi Değil Tuz Gölünü de Yok EdiyorSonraki Haber

Kuraklık Sadece Çiftçiyi Değil Tuz Gölün...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar