Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Depremin İzleri Fotoğraflarla Sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremin İzleri Fotoğraflarla Sergilendi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla sergi düzenledi. Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili vuran depremlerin yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında Aksaray AFAD tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Aksaray AFAD tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanında açılan sergide 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde çekilen fotoğraf kareleri yer aldı. Asrın felaketi olarak anılan deprem felaketlerini anlatan karelerin yer aldığı fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fotoğraf sergisini gezen Aksaray Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, “2023 yılında 11 ilimiz büyük bir depremle karşılaştı.53 bin 518 şehidimiz oldu. Ölenlere rahmet diliyoruz. 100 binden fazla yararımız var. Onlara da Allah’tan acil şifalar diliyoruz, bize daha büyük böyle acılar yaşatmasın diliyoruz. Tabi önemli olan tedbir almak. Kamu kurulu ve kuruluşlarımızla beraber, toplumumuzla beraber hep birlikte el ele ancak depremin altından kalkabiliriz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Kamu kurumlarımız, valiliğimiz, belediyemiz, şehircilik bakanlığımız hep işbirliği içerisinde ama vatandaşımıza duyarlı olduğu zaman deprem mutlaka bu coğrafyada olacaktır ama bunun altından en az zararla çıkmanın yolu yöntemi de tedbirli olmaktır. Bizde kamu kurum ve kuruluşları olarak tedbirlerimizi alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Tekrar böyle bir acı Allah yaşatmasın.” ifadelerini kullandı. AKUT Arama Kurtarma, MEB Arama Kurtarma ve AFAD Arama Kurtarmaya ait fotoğraf sergisini gezen Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya’ya AFAD İl Müdürü Kadir Çelik eşlik ederek, AFAD Gönüllüsü Projesi hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Haber merkezi-Fotoğraf: Ramazan KOÇ)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HALK OTOBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTIÖnceki Haber

HALK OTOBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

Demir’in İlk Durağı Hanımeli Pazarı OlduSonraki Haber

Demir’in İlk Durağı Hanımeli Pazarı Oldu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar