Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Cadde ve Sokaklarda Bildik Görüntüler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cadde ve Sokaklarda Bildik Görüntüler
Koronavirüs salgınında en sıkıntılı dönem geride kalırken düşen vaka sayıları ve kısıtlamalardaki esneklik vatandaşlarca yanlış anlaşıldı. Sosyal mesafe başta olmak üzere bir çok kuralı ihlal eden vatandaşlar 4’üncü dalgaya davetiye çıkartıyor.

Bir yıldan fazladır dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yüz binlerce vatandaşın sağlığının bozulmasına on binlercesinin de yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüs salgınında en sıkıntılı süreç sıkı tedbirler sayesinde aşılırken düşen vaka sayıları ile kontrollü normalleşme süreci de başlamış oldu. Uzun bir aranın ardından ilk kez bu hafta Cumartesi sokağa çıkacak olan vatandaşlar hafta sonu tatilinin tadını çıkartacak. Uzun süredir hafta sonu kapalı kalmak zorunda kalan işletmelerde Cumartesi günü iş yerlerinin kapısını açacak.

Kontrollü normalleşme sürecinde uygulanan tedbirlerin sadece bir kısmının gevşetilmesini yanlış anlayan vatandaşlar 4’üncü dalgadan önceki bildik hal ve hareketlerine yeniden başlayınca bir çok vatandaş ve iş yeri sahibi denetimlerin daha sıkı uygulanması çağrısında bulundular. Özellikle kent merkezindeki bir çok cadde ve sokakta maske kurallarının ihlal edilmeye başlandığını ve parkların kontrolsüz ve denetimsiz kullanıldığını belirten vatandaşlar açıklamalarında; “Ülkemiz dünyadaki bir çok ülke gibi an acı sınavını veriyor. Yakın dönemde en sıkıntılı süreci yaşadık. Günlük 60 bin vakaları ile 300’den fazla ölüm haberini aldık. Uygulanan sıkı tedbirler yani acı reçete ile bu süreci geride bırakırken hükümetten de normalleşme adımı geldi. Ancak bu süreci yanlış anlayan ve her seferinde kuralları yok sayarak bir çok kişinin canını yakanlar cadde ve sokak araları ile çocuk parklarında sorumsuz hal ve hareketlerine yeniden başladılar. Çoğunlukla yabancı uyruklu vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden akşamın son saatine kadar merkeze yakın noktalardaki parkları ve oturma alanlarını dolduruyor. Sosyal mesafe kuralları ile maske kurallarının nerdeyse hiç birisine uymayan bu kişilere kimse de bir şey demiyor. Yakın zamanda bu türeden sorumsuzların neden olduğu 4’üncü dalgayı hepimiz yaşadık. Esnafların iş yerleri kapandı millet evine hapsoldu. Sıkı tedbirlerin ardından yani acı reçeteyi bizler ödedikten sonra bu kişiler yeniden sahaya çıkarak tüm kuralları alt üst ediyor. Ne olur birileri artık bu duruma bir müdahale etsin bunlara bir dur desin. Merkez ve merkeze yakın yerlerde dahil maske ve mesafe kuralları unutuldu. Bunlarında denetimlerinin sıkı yapılması lazım” uyarısında bulundular. (Haber:E.B)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tatile Gideceklere Önemli Uyarı “Dolandırılmayın”Önceki Haber

Tatile Gideceklere Önemli Uyarı “Dolandı...

Başkan Koçak: "Üreticilerimiz rahat bir nefes aldı"Sonraki Haber

Başkan Koçak: "Üreticilerimiz rahat bir...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar