Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bu Mantıkla Turizm?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Mantıkla Turizm?
Tarihi ve doğal alanlarını yıllardır turizme kazandıramayan ve turizm için atılım hazırlıklarının yapıldığı Aksaray’da bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin şikâyetleri ve çözülemeyen sorun pes dedirten cinste.

Tarihi ve doğal alanları ile İç Anadolu bölgesinin ve Türkiye’nin pek çok ilinin sahip olmadığı bir potansiyele sahip olmasına karşılık turizm konusunda yıllardır konulan hedeflerin gerisinde kalan Aksaray’da tarih ve doğa turizmini farklı, farklı değerlendirmek için Devlet çalışmaları tüm hızıyla sürerken turizm bölgelerindeki bazı fırsatçıların yaptıkları bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin tepkilerine neden oluyor.

Özellikle en fazla günübirlik ziyaretçinin ağırlandığı Selime ve Ihlara kasabalarındaki otopark sorunu bölgeye gelen özel araç sahipleri kadar tur şirketlerinin de tepkilerine neden olmaya başladı.

Aksaray Valiliği, Aksaray il kültür ve turizm il müdürlüğü ve Aksaray belediyesinin bölgedeki turizm potansiyelini artırmak adına yaptığı tanıtım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken otopark denilemeyecek alanlardan istenilen fahiş fiyatlar ve sözde otoparklardaki kişilerin tavırları ziyaretçiler tarafından tepki görürken bölgeye bayram tatili için gelen yerli turistler yaptıkları açıklamalarda; “Bayram tatili için Kapadokya bölgesini tercih ettik. Bunun için ilk adreste Aksaray’daki alanları gezelim dedik ama buradaki muamele bizleri geldiğimize pişman etti. Turizm her ilde illerin değerlerine göre tarihi ve turistik alanları ile doğal güzelliklerine göre yapılır. Daha önceki yıllarda yine bu bölgeye gelmiştik ama o zaman Nevşehir’e gitmiştik. Orada yıllar öncesinde bile turistik alanlarda değnekçilik diye tabir edilen olaya şahit olmadık. Vadi içerisinde oturacak soluk alacak bir çay içilebilecek alana ihtiyaç var. Selime bölgesinde de böyle bir alana ihtiyaç var ama sadece elinde ne olduğu belli olmayan koçanla araçlardan para toplayan kişiler var. Bu mantık ve bu tavırlarla isterseniz Türkiye’nin en güzel yerlerine sahip olun bir adım öteye gidemezsiniz. Bu bölgedeki otoparklar demeye dilimiz varmıyor ama buradakiler otopark hizmeti verdiklerini iddia ettiklerine göre otoparklar yeniden fiziki olarak düzeltilmeli ve belediyeler veya devlet görevlileri tarafından işletilmeli. Evinin duvarını yıkan ve bahçenin önüne sandalye koyan otoparkçılık yapmamalı. En basit sorunlardan birisi olan otopark konusunun çözümü için bile adım atılamamışken bölgeye ne yapılsa boş” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram Dönüşü İçin Emniyet ve Jandarma Teyakkuza GeçtiÖnceki Haber

Bayram Dönüşü İçin Emniyet ve Jandarma T...

Trafik Canavarı Bayramda DurdurulamadıSonraki Haber

Trafik Canavarı Bayramda Durdurulamadı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar