Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Bizim Derdimiz Seçim Değil, Geçim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bizim Derdimiz Seçim Değil, Geçim”
Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday beklentilerini sorduğumuz Aksaraylıların büyük bölümü seçim konusunda konuşmazken hayat pahalılığından bahsetti.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Aksaray merkez, ilçeler ve beldelerde başkan adaylığı için aday adaylarının Aksaray ve Ankara temasları sürerken kamuoyu oluşturmak adına billboard ve diğer sosyal medya etkileşimleri de sürüyor.

Aksaray merkez belediye başkan adaylığı için resmi başvuru yapan iki adayın dışında aday olan belediye başkanı Dr.Evren Dinçer yarışırken sürpriz adaylar arasında adı geçen Hamza Aktürk şu ana kadar aday olup olmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapmadı.

Adalet ve Kalkınma Partisinin beldeler için adaylarını bu hafta içi açıklaması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada 15 Aralık tarihine kadar tüm adayların açıklanacağı söylemi heyecanın artmasına neden oldu.

Milliyetçi Hareket Partisinde ise ittifak söylentilerinin net bir şekilde karara bağlanması için bekleyiş sürerken adaylık süreci de sürüyor. MHP’de ismi ön plana çıkan isimler arasında ATSO başkanı Ahmet Koçaş, geçmiş dönem belediye başkan adayı Sefer Alkan ve merkez ilçe başkanı Sefer Alkan’ın isimleri ön plana çıkıyor.

İyi partide ise Tuğrul Karacaer başkan adaylığı için en önemli isim olarak ortaya çıkarken geçtiğimiz seçimde aday çıkartmayan Cumhuriyet Halk Partisinde de bu seçimde aday açıklanması bekleniyor.

Siyasi hareketlilik Aksaray Ankara ve parti teşkilatlarında devam ederken yerel seçimlere aylar kala Aksaraylılar açıklamalarında; “Kim aday olursa olsun bize ne. Biz seçim değil geçim derdindeyiz. Kimi belediye başkanlığı kimi meclis üyesi adaylığı peşinde her mahallede birçok muhtar adayı memleket sevdasıyla yanıp tutuşuyor. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik süreçte siyaseti veya başka konuları konuşmaya dermanımız kalmadı. Ev kiralarının durumu ortada. Aldığımız maaşlarla artık marketlerde alacağımız ürünleri gramlarla alıp çıkıyoruz. Kredi kartlarına borcu olmayan çok az kişi vardır. Herkes bankalara borçlu olarak yarını getirmeye çalışıyor. Bize ne seçimden, kim kazanacaksa kazansın ama artık şu ekonomik sorunlara bir çözüm bulsunlar” derken bazı vatandaşlar da ekonominin bu seçim sürecinde seçim sonuçları konusunda etkili olacağını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Ekonomik sorunlar ortadayken yerel seçimlere yaklaşıyoruz. Geçen senelere göre aday sayısı çık az. Bu seçim sonucu sürprizlere gebe gibi görünüyor. 31 Mart akşamı hep beraber göreceğiz. Geçmişteki seçimlerdeki beklentiye kimseler girmesin bu süreçte sonucu ekonomi ve partilerin tercihi olacak adaylar belirleyecek” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alpaslan “Gençlerimiz İçin Tüm İmkanları Seferber Ediyoruz”Önceki Haber

Alpaslan “Gençlerimiz İçin Tüm İmkanları...

Veda Hutbesi, Tarihin En Önemli İnsan Hakları BildirgesidirSonraki Haber

Veda Hutbesi, Tarihin En Önemli İnsan Ha...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar