Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bir Park Daha Aksaray’a Yakışır Hale Getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Park Daha Aksaray’a Yakışır Hale Getirildi
Şehrin birçok noktasında yeni parklar ve millet bahçeleri yapan Aksaray Belediyesi mevcut parkların yenilenmesi ve bakım onarımının yapılması içinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince şehit Ramazan Cengiz Ceylan Parkı baştan aşağı yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak ağaç ve çimlerin bakımı, peyzaj düzenlemesi gerçekleştiren belediye ekipleri daha sonra yeni çocuk oyun grupları ve kent mobilyalarını park alanına monte ettiler. Çalışmaların son aşamasında mahalle sakinleri için yürüyüş yolları da tamamlanarak Ramazan Cengiz Ceylan Parkı yenilenen yüzüyle yeniden hizmete sunuldu.

Yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi. “Şehrimizde yeni parklar inşa ederken bir yandan da yıpranmış parkların bakımını ve yenileme çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu bir şekilde bu parklardaki oyun alanları ve yeşil alanlardan yararlanabilmesi için çalışıyoruz.” dedi.

Park ve yeşil alanlarda çimlerin sağlıklı büyümesini ve il genelindeki yeşil görüntünün sürdürülebilir olmasını amaçlayan Aksaray Belediyesi, çim biçme, yabani otların temizliği ve ağaç budama çalışmalarına da devam ediyor.

Yeni peyzaj alanları oluşturan ekipler, yeşil alanlarda ağaç ve çalı dikimi gerçekleştiriyor. Hastalık ve zararlı böcek türlerinin ağaçlara zarar vermemesi için ilaçlama çalışmaları düzenli olarak devam ediyor.

Şehri güzelleştirmek ve estetik değerler katmak adına kavşak ve orta refüjlerde dikilen süs bitkileri ve görsel figürler göz zevkine hitap edecek şekilde dizayn ediliyor. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
ASÜ Psikologları Danışmanlık İçin Öğrencilerin YanındaÖnceki Haber

ASÜ Psikologları Danışmanlık İçin Öğrenc...

Başkan Dinçer “Kültür Sanat Etkinliklerimiz Artarak Devam Edecek”Sonraki Haber

Başkan Dinçer “Kültür Sanat Etkinlikleri...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar