Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Belirsizlik Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belirsizlik Sürüyor
Aksaray merkez, ilçe ve belde belediyelerini açıklamayan ve açıklanacağı tarihle ilgili net bir açıklama yapmayan Ak Parti ile adaylarını belirlemeyen Milliyetçi Hareket Partisinde adaylar ile aday yakınlarının gergin bekleyişi sürüyor.

31 Mart yerel seçimleri için takvim işlerken Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisinde adaylar ile adayların açıklanacağı tarihler belli olmadı. Haftalar öncesinde en geç Aralık ayının 15’ini bekleyen adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aralık sonu itibariyle 1’inci derecedeki büyükşehir adayları ile bazı il belediye başkan adaylarını açıklayacağız söylemi üzerine Aksaray’ın Ocak ayı ortalarına kalabileceği yönünde beklentilerini uzatırken Milliyetçi Hareket Partisinde de gerek merkez gerekse ilçe ve beldelerde aday takvimi konusunda bir açıklama yapılmaması özellikle ilçe ve beldelerde tepkilere neden olmaya başladı.

Ocak ayında açıklanacak adayların saha çalışmaları için yeterli süresinin olmayacağını belirten belediye başkan aday adayları her iki parti içinde belde ve ilçelerin adaylarını açıklamalarını beklediklerini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Seçim için takvim işliyor. Merkezde siyaset için bu süreç bir avantaj gibi görünse de beldelerde ve ilçelerde sürenin azalması ve belirsizlik saha çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Şu anda diğer partilerden aday olan arkadaşlar çalışmalarını sürdürürken bizler beklemeye devam ediyoruz. Seçim ofislerimizi açmadık. Ocak ayının ortalarında adayın belirlenmesi ve bu sürecin de kış ayına denk gelmesi çalışmaları aksatacaktır. Seçim döneminin son haftalarının da Ramazan ayına denk gelmesi sorunumuzu daha artırıyor. Özellikle beldelerde aynı partilerden aday adayı olanların yakınları bile tartışmaları artırdı. Aynı partilerin aday adaylarının gerginliği sahaya yansımaya başladı. Bu adaylar belliyse ve süreç işliyorsa il belediyesi haricindeki yerlerin açıklanması ve geçmiş yıllarda olduğu gibi seçim çalışmalarının başlamasını bekliyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yolcu Otobüsleri Bakanlığın Merceğine GiriyorÖnceki Haber

Yolcu Otobüsleri Bakanlığın Merceğine Gi...

Alkollü sürücü Aksaray'ı birbirine kattıSonraki Haber

Alkollü sürücü Aksaray'ı birbirine kattı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar