Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Belediyenin Dönüşüm Çalışmaları ile Bireysel Dönüşüm de Hızlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediyenin Dönüşüm Çalışmaları ile Bireysel Dönüşüm de Hızlandı
Aksaray belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken yapılan imar revizyonu sayesinde bireysel dönüşüm de başladı.

Aksaray’da yıllardır eleştirilmesi ve her seçim döneminde başkan adaylarının seçim vaatleri arasında yer alan kentsel dönüşüm çalışmaları belediye başkanı Evren Dinçer ve ekibinin ısrarı ile harekete geçerken merkezin en sıkıntılı bölgesi olan Hamidiye mahallesindeki alan tamamen harabe yapılardan kurtarılarak Aksaray’ın geleceği için dev kentsel dönüşüm çalışması başladı. Ekonomik kriz ortamı ve projenin büyüklüğüne ek olarak 11 ilde yıkıma neden olan asrın felaketinden dolayı depremden etkilenmeyen bölgelerdeki yatırımların büyük bölümünün durmasına rağmen Aksaray belediyesinin ısrarlı çalışmaları ile kentsel dönüşüm alanında hafriyat çalışmaları olumsuz hava koşullarına rağmen durmadan devam ediyor.

Bölgede yapılan çalışmaları takip eden vatandaşlar inşaatlar için başlatılan fore kazık çalışmasının ardından temellerin atılmasıyla projenin kısa sürede tamamlanacağını tahmin ettiklerini söylediler. Hamidiye mahallesinde başlatılan dönüşüm çalışması ve imar revizyonu ile depreme dayanıklı olmayan ve bina ömürlerini tamamlamış konutlar için de kat malikleri kendi aralarında anlaşarak imar revizyon desteği ile bireysel dönüşüm çalışmalarına başladılar. Aksaray’ın birçok noktasında dönüşüm çalışmaları için müteahhitler ile pazarlıkların sürdüğü öğrenilirken anlaşmaya varılan binaların yıkımlarına da başlandığı öğrenildi.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Aksaraylılar; “Kentsel dönüşüm Aksaray’ın birçok noktasında yapılması gereken bir çalışma. Şehir merkezine yakın noktalarda birçok bina yıkılma riski taşıyor. Geçen sene meydana gelen depremlerde sorunun ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördük. Bu şehirde deprem yönetmeliğinden önce yapılmış olan binaların acil olarak kontrol edilip sonrasında depreme dayanıklı olmayanları yıkılarak yeniden yapılması gerekiyor. Aksaray belediyesi bu çalışmaya en gerekli olan bölgeden başladı. Şu anda kale altı caddesinin üst kısmında çalışmalar sürüyor. İnsanlar daha kaliteli ve sağlam binalarda otururken şehrin de vitrini yenilenmiş olacak. Bu dönüşüme Aksaray’ın ihtiyacı var. Bu sadece belediye değil vatandaş ve müteahhitlerin de çabasıyla olur. Bazı noktalarda yıkımı yapılan apartmanları görmeye başladık. İnşallah rıza yoluyla anlaşma olduğu sürece bunun devamı da gelir. İmar revizyonu ile aslında belediye kentsel dönüşüm için Aksaraylılara büyük bir avantaj sağladı. Bu sayede binalardaki daire sayısı arttırıldığından kat maliklerinin de yükü azaltılmış oluyor. Yetkililerin Aksaray’ın riskli bölgelerinde binaların sağlamlık durumlarını acil olarak kontrol etmeleri ve risk taşıyan binaların boşaltılmasını sağlaması gerekiyor. Çünkü dönüşüm için binada oturanların büyük bölümü destek verip istese de 3-5 kişi binalarda oturmamalarına ve kiracı ikamet ettirmelerine rağmen anlaşmaya razı olmayarak diğer insanların da hayatlarını riske atıyor. Bu yüzden vatandaşların da dönüşüme dahil olmaları için denetim mekanizmasının acil olarak çalıştırılması gerekiyor” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gözler İlçe ve BeldelerdeÖnceki Haber

Gözler İlçe ve Beldelerde

İlk Uzay Yolcuğu İçin Bilim Merkezini SeçtilerSonraki Haber

İlk Uzay Yolcuğu İçin Bilim Merkezini Se...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar