Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Baro Eğitim Konferanslarını Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baro Eğitim Konferanslarını Sürdürüyor
Aksaray Barosu tarafından yürütülen eğitim konferansları devam ediyor. Güncelliğini kaybetmeyen Aksaray Hukuku tarihi adlı konferans Aksaray Barosu avukatları ve stajyer avukatların yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Baro Başkanı Avukat Ferit Köse açılış konuşmasında; “Konferansta Aksaray’ın hukuk tarihini anlamaya yönelik bir analiz gerçekleştireceğiz. Hukuk, insanlığın toplumsal düzenini inşa etme çabasının bir yansıması olarak tarih boyunca çeşitli dönemlerde farklı biçimlerde ortaya çıkmış, evrimleşmiş ve dönüşmüştür. Bu konferansta, Aksaray özelinde hukukun tarihi perspektifinden bakarak, Selçukludan günümüze kadar olan dönemlerdeki önemli hukuki gelişmeleri inceleyecek ve bu gelişmelerin günümüze nasıl etki ettiğini anlamaya çalışacağız. Ayrıca, ilimiz açısından sadece hukukun temel taşlarını değil, aynı zamanda hukuki düşünceyi etkileyen kültürel, siyasi ve ekonomik faktörleri de öğrenmiş olacağız. Yakın bir zamanda yayınlanacak Aksaray Hukuk tarihi isimi kitaptan da bazı belgeleri bugün bizlerle paylaşılacak olup bu belgeleri herkesten önce görerek ilk ağızdan dinleme fırsatımız olacak. Aksaray barosu olarak güncel hukuka yönelik eğitim çalışmalarımız olduğu gibi hukuku ilgilendiren merak uyandıran bu tarz eğitim çalışmalarına da devam edeceğiz. Yakın zamanda ameliyat olmasına rağmen hasta hali ile bugün bu konferansı gerçekleştirecek olan

Daha önce TBB ve Aksaray Barosu ortak çalışması ile yayınlanan Aksaray’ın tek Şeriye Sicili eserinin de yazarı Dr. Fırat Gül hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Katılımcı ve eğitim konferansına ilgi gösteren meslektaşlarına teşekkürlerini sunan Başkan Köse, bu tür eğitimleri sürdüreceklerini belirtti. Program sonrasında Dr. M. Fırat Gül ve Baro Başkanı Av. Ferit Köse eğitim programını değerlendirerek görüş alışverişinde bulundular. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karacaer “İktidar Aksaraylıyı Çantada Keklik Görüyor”Önceki Haber

Karacaer “İktidar Aksaraylıyı Çantada Ke...

Vali Kumbuzoğlu, Mercedes-Benz’de Üretim Bantlarını GezdiSonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu, Mercedes-Benz’de Üretim...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar