Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bakan Şimşek’ten Ev Sahiplerine Uyarı Ev Sahipleri Tepkili “Boş Bırakacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek’ten Ev Sahiplerine Uyarı Ev Sahipleri Tepkili “Boş Bırakacağız”
Kira beyan tarihinin Cuma günü mesai bitimine kadar yapılması konusunda uyarılarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira tespitlerin yapıldığına dikkat çekerken ev sahipleri de yüzde 25 sınırı ve diğer sıkıntılarından dolayı tahliyelerden sonra evlerini kiraya vermek istemediklerini söylediler.

Son iki yıl içerisinde en büyük sorunlardan birisi haline gelen barınma sorununda her geçen gün yeni sıkıntılar ortaya çıkarken ev sahipleri için uygulanan yüzde 25 artırım düzenlemesi ve son aylarda il genelinde yaptırılan gelir araştırmaları ve kira beyanları ev sahiplerinin tepkilerini artırmaya başladı. Bu hafta Cuma günü saat 17:00’a kadar yaptırılması zorunlu olan kira beyanlarını yaptırmayanlar için cezai işlemlerin yapılması beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te “"Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz” diyerek ev sahiplerini ortalama konutların 1/3’ünün kayıt altına alındığı uyarısını tekrarladı.

Bakan Şimşek’in açıklaması ve kiracıları ilgili sıkıntılarını dile getiren ev sahiplerinin önemli bir kısmı evlerinin boşalmasının ardından tekrardan kiraya vermeyeceklerini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda ekonomi sadece ev sahipleri üzerinden düzeltilemeye çalışılıyor. Ülkede son iki yılda ortalama fiyatlar 3-4 kat kadar artarken asgari ücret bile 3 katına çıkartılırken ev kiraları için yüzde 25 sınırı getirildi. Yani iki yılda ülkede her şeyin fiyatı 3 katına kadar yükseltilirken ev kiraları yüzde 50 artırıldı. Bunu yapmayanlar cezalandırılırken şimdi yine ev sahiplerinin aldıkları kiralar üzerinden çalışma yapılıyor. Bu durumu anlamamız mümkün değil. Kiracılar artık bizler her zaman haklıyız ve evlerden kimse bizleri çıkartamaz demeye başladı. Yani satın almadan evlerin sahibi oldular. Şu anda mahkemeye giderek evlerini tahliye ettirmeye çalışan pek çok kişi tekrardan bu evleri kiraya vermek istemiyor. Bu yapılanlar nedeniyle önümüzdeki bir iki yıl içerisinde konut sıkıntısı çözülemeyecek bir boyuta getirilecektir. Artık bizler dairelerimizi kiraya vermek te bu beyanlarda bulunmakta istemiyoruz. Eski kiracılar 2-3 bin lira kiralar ile oturmakta ısrarlı bizlerde artık bu evleri boşaltıp maliyesiyle de kiracılar ile de uğraşmak istemiyoruz. Bu yıl bu yüzde 25 uygulaması devam ederse tahliye davalarında patlama olacaktır. Ekonomi sadece ev kiralarını sınırlamakla düzeltilemez. Bizlerde Hükümete talepte bulunuyoruz son iki yılda işçilere ve memurlara verilen zamlar kira artış oranları ile sınırlandırılsın. O zaman bizlerde bu duruma sessiz kalacağız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bulvarda Trafik Sorunu BüyüyorÖnceki Haber

Bulvarda Trafik Sorunu Büyüyor

Alanda, Satanda ŞikâyetçiSonraki Haber

Alanda, Satanda Şikâyetçi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar