Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aydoğdu Karayolundaki Beklenen Müjdeleri Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydoğdu Karayolundaki Beklenen Müjdeleri Verdi
Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile görüşerek Aksaray’ın karayolu sorunlarını masaya yatırdı. Görüşmeden Aksaray’a müjdelerle dönen Milletvekili Aydoğdu “Aksaray’ımız için oldukça verimli bir toplantı oldu. Karayolunda Aksaray’da sorun kalmayacak inşallah” dedi.

Aksaray’da yapılan ve yapılması planlanan birçok karayolu projesi ile ilgili istişarelerde bulunan Aksaray Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamada; “Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu ile bir çalışma toplantısında bir araya geldik. Karayolları Genel Müdürlüğü çalışma sahasına giren konuları, ilimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini, hali hazırda yapım işleri devam eden projeleri görüşme değerlendirme fırsatımız oldu. Yapımı devam eden ve büyük oranda tamamlanan Aksaray-Nevşehir Ayrımı ve Güzelyurt yolunun kalan kısmının inşasına da bu yıl devam edilecek ve inşallah önümüzdeki sene başı itibariyle de bitirilmesi planlanıyor. Aksaray-Nevşehir yolunun bölünmüş yol ve bitümlü sıcak karışım asfaltlanma yapım işi de Genel Müdürlüğümüzce ihale edilerek, işyeri teslimi yapılmış olup önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

Aksaray’da Yol Sorunu Kalmayacak

Aksaray’ın uzun zamandır en büyük yol sorunlarından olan Ortaköy yolu ve Kireçlik yollarının da yapım çalışmalarına hız verildiğini söyleyen Aydoğdu; “Aksaray-Ortaköy yolunun bölünmüş yol ve ikmal işinin devamı için Genel Müdürlüğümüzce yapılan ihale işleri tamamlanması ve dün itibariyle yüklenici firma ile karşılıklı imzalar atılmasıyla çalışmalar yeniden hız kazanacak ve yapım işleri bitirilecek. Ayrıca Aksaray-Kireçlik yolunun ve Ağaçören ile Sarıyahşi ilçelerimizin E-90 bağlantısı yollarının Genel Müdürlük yol ağına alınması konusu bizim için önem arz ediyordu ve çok şükür Kireçlik yolu genel müdürlük yol ağına dâhil edildi. Bu sene itibariyle de Kireçlik yolunun tamamlanması planlanıyor. Ağaçören ile Sarıyahşi ilçelerinin bağlantılarının dâhil edilmeleri talebimiz ise değerlendirilme aşamasında olup bu konuda karayollarının kanaatlerin müspet olması bizim için sevindirici bir gelişme oldu. Yine daha önce gayretlerimiz ve Sayın Bakanımız Karaismailoğlu’nun olurları ile yol ağına alınan Otoyol Bağlantı Yollarının yol yapım, genişletme ve sathi kaplama çalışmalarına başlandı ve bir bölümün de tamamlandı.” dedi.

Tarihi Karasu Köprümüz ile ilgili de sevindirici gelişmeler olduğunu belirten Milletvekili Aydoğdu “Köprümüzün restorasyonu yatırım programına alındı ve inşallah yakın zamanda ihale süreci başlayacak.” dedi. Aksaray genelinde kavşak, altgeçit gibi ihtiyaçların da en kısa sürece karşılanacağını söyleyen Aydoğdu açıklamasının devamında; “Aksaray-Nevşehir yolu üzerindeki ihtiyaç olan kavşak düzenleme çalışmaları Genel Müdürlüğümüzce onaylanarak fiziki düzenleme işlemleri yapıldı ve işaretleme imalatları tamamlandı. Bu yıl içerisinde de sinyalizasyon çalışmaları tamamlanacak. Küçük Sanayi Sitesi ile E-90 Karayolunu bağlayacak kavşak ihtiyacı ve makas altgeçit taleplerimiz için kat ettiğimiz gelişmeler bizim açımızdan oldukça verimli. Bakanlığımız tarafından değerlendiriliyor. Buraların hayata geçirilmesi artık devletin kendi kuralları içerisinde araştırılacak ve sonrasında gerçekleşmesi noktasında yine devletimizin imkânları doğrultusunda bir karar verilecek.

Bunun yanında Karayolları Yatırım Programı için Aksaray’ımızda önem arz eden, ihtiyaç hâsıl olan bütün taleplerimiz iletilmiş olup gerekli inceleme ve değerlendirmelerden sonra devletimizin imkânları çerçevesinde neticeler elde edeceğiz inşallah. Aksaray’ımızın ve hemşerilerimiz ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması için çalışmaya devam edeceğiz, dün gündeme getirilen tüm konuların ve projelerin takipçisi olacağız. Bizim için oldukça verimli geçen bir toplantı oldu. Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. (Haber: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırtasiyeler Umduğunu BulamadıÖnceki Haber

Kırtasiyeler Umduğunu Bulamadı

Jandarmadan Tarihi Eser Kaçakçılarına DarbeSonraki Haber

Jandarmadan Tarihi Eser Kaçakçılarına Da...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar