Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Avukatlar Adalet İçin Meydana İniyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avukatlar Adalet İçin Meydana İniyorlar
Aksaray Barosu başkanı Av. Ferit Köse baroların 27 Nisan tarihinde adalet için meydana ineceklerini söyledi.

Aksaray barosunda 4 yeni avukatın daha görevine başlayacak olması nedeniyle düzenlenen törende konuşan baro başkanı Av. Ferit Köse Yurttaşın savunucusu avukat, avukatların savunucusu da barolardır” diyerek yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz üzere Avukatlar yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan avukatlar adaletin yardımcısıdır. Avukatlar hak savunucusu niteliğindeki meslekleri gereğince, müvekkillerinin haklarına ulaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedirler. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatların savunucusu da Barolardır. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep “Güçlü Baro Güçlü Avukat”, “Herkes için adalet, adalet için avukat” dedik.

Ancak ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor. Bugün “Avukat İçin de Adalet!” diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, mesleğimizin icrasını zorlaştırırken adaletin tesisi önünde bir engel oluşturuyor. Hal böyle iken hak savunucusu olan avukatların kendi haklarını savunmak için de bir söz söylemesi gerekiyor. Türkiye’nin 81 ilinde, 190 bin avukatın kayıtlı olduğu meslek örgütleri olarak, avukat için adaletin sağlanması için basın aracılığı ile çağrıda bulunuyoruz. Yurttaşların hak arama özgürlüğünün teminatı olan savunmayı temsil eden avukatlar, onların örgütlü gücü Barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak; 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara’da “Avukat İçin de Adalet” demek, mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak, şiddete ve ekonomik sorunlarımıza karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz ve tüm meslektaşlarımızı Cumartesi günü yapılacak olan büyük savunma mitingine davet ediyoruz.

Bizler dün olduğu gibi bugün ve yarın da, Adalet için sorumluluk yüklenen her avukatla birlikte, “Avukat için de adalet” mücadelesinde kararlılıkla ilerleyecek, onurlu meslek mirasımızı geleceğe taşıyacağız. Unutmayalım ki Avukatların sesi kesilirse yurttaşların da nefesi kesilir” dedikten sonra stajlarını bitirerek mesleğe adım atan avukatların cübbe töreni gerçekleştirildi. (Basın bülteni)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TIP Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Gölgeler OlduÖnceki Haber

TIP Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Gölge...

Güneş “3 Yılda 20 Kat Zam Yaptılar”Sonraki Haber

Güneş “3 Yılda 20 Kat Zam Yaptılar”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar