
Aksaray’da yaşayan ve 2 üniversite mezunu olan öğretmen adayı Emine Altın (40) ataması olmayınca ekmekçi açarak kendisine alternatif iş imkânı yarattı.
Uzun yıllardır Aksaray’da yaşayan ve ilk üniversitesini Aksaray’da okuyan Emine Altın pandemi sürecinde KPSS sınavına hazırlanmaya karar verdi. Bu süreçte girdiği sınavdan başarılı bir derece alan Emine Altın, atama sürecinde yaşanan yoğunluktan dolayı herhangi bir pozisyona yerleşemedi. Pandemi sürecinden önce ücretli öğretmenlik yapan ve bir çocuk annesi olan Altın, pandemi dolayısıyla işinden de uzak kaldı. Yaşanan pandemi sürecinden olumsuz etkilenen Emine Altın aynı zamanda meslektaşı olan eşi ile bir iş yeri açma kararı aldı.
Kendilerinin daha önce internet üzerinden siparişle aldıkları ekmek çeşitlerini Aksaray’da da satma projesiyle yola çıktıklarını belirten öğretmen adayı Emine Altın “Ben Aksaray’a öğrenci olarak geldiğim. Burada eşimle tanıştım ve evlendik. Aksaray Üniversitesi’nde İşletme bölümü okudum. Daha sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde İlahiyat okudum. Bir çocuk annesiyim. Eşimde öğretmenlik yapıyor. Pandemi sürecinde bende kadrolu öğretmenlik için KPSS sınavına çalıştım. Yaşadığımız süreçten ötürü beklediğim sonucu alamadım. Pandemi öncesinde özel bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyordum. Okulların kapanması ile bende işime ev hanımı olarak devam ettim. Bu süreçte yayınevlerine deneme sınavı soruları hazırladım. Ancak devamlılığı olan bir iş arıyordum. Bizde eşimle oturduk ve ne yapabiliriz diye düşündük. İnternet üzerinden siparişle aldığımız bir ekmek vardı. Bizim gibi böyle ekmeklere ve yöresel ürünlere ilgisi olan birçok insan var diye düşünerek bir iş yeri açmaya karar verdik. Ekmekçi adıyla açtığımız iş yerinde hem yöresel ürünleri hem de farklı yörelere ait ekmeklerin satışını sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Öğretmenlik mesleğinin tutkusu olduğunu vurgulayan ve işini severek yaptığını belirten Emine Altın “Öğrenmen olmak benim için bir tutku. Ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde de mesleğimi severek yapıyordum. Ancak girişimci bir anne olarak bu işi de severek yapıyorum. Eşimin desteğiyle de Ekmekçi’mizi geliştirmeyi düşünüyoruz. Şimdilik Kula ekmeği, somon, tatar ekmeği, yufka ekmeği, yöresel mantılar, el yapımı reçeller gibi birçok ürün çeşidinin satışını yapıyoruz. İlerleyen günlerde gelen taleplere göre başka çeşitleri de getireceğiz. Tabi bu süre zarfında öğretmenlik için de uğraşacağım. Ekmekle yola çıktık şimdi işimiz yöresel ürünlere de döndü. İnşallah yeni normalde her şey yolunda gider.” dedi. (Haber/Foto: S. O)
Yorum Yazın