Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

ASÜ’lülerin Ulaşım Sorunu Çözüm Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ’lülerin Ulaşım Sorunu Çözüm Bekliyor
Aksaray Üniversitesi öğrencileri ile aynı hat üzerinde bulunan iş yerlerine ulaşmak isteyen vatandaşlar ulaşım sorunu konusunda acil çözüm beklediklerini söylediler.

Yıllardır çözülemeyen Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin ulaşım sorunu çözüm beklerken öğrenciler Aksaray belediyesinden ASÜ’ye belirli saatlerde ek seferler yapacak büyük otobüsleri göndermelerini istiyorlar.

Halk otobüslerindeki aşırı doluluk oranı ve verilen sürelerdeki hareket ısrarları nedeniyle büyük sorunlar yaşadıklarını ifade eden öğrenciler açıklamalarında; “Aksaray’da üniversite ile merkezin ulaşım sorunu bir türlü çözülemiyor. Bu hatta çalışan halk otobüsleri ile sorunlarımız bitmek bilmiyor. Dolu olan otobüsleri durakta bekleterek “bu araçlar 55 kişilik, 55 kişi olmadan ben buradan hareket etmem” diyen otobüs sürücülerini istemiyoruz. Balık istifi merkeze hareket eden otobüsler gelene kadar da her durakta yeni müşteri almak için duruyor ve daha da fazlasını doldurmaya çalışıyorlar. Aksaray belediyesinden de emniyet yetkililerinden de bu araçlara 55 kişinin nasıl sığdığını göstermelerini istiyoruz. Bu hat üzerinde polis ekipleri bu araçların yolcu kapasitelerini kontrol etmeli. Öğrencilerin okullara geldiği saatler de çıktığı saatlerde belliyken bu sorun yıllardır çözüm bekliyor. Artık Aksaray belediyesinin buraya yani kampüse yoğunluğun olduğu saatlerde büyük otobüslerini göndererek ek seferler yapmasını bekliyoruz. Burada öğrenim gören binlerce öğrenci bunları hak etmiyor” derken üniversite hattında iş yeri olan ve bu bölgeye ulaşmak isteyen vatandaşlar da bölgede çok ciddi toplu taşıma sorunu olduğunu ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın bazı noktalarındaki hatlarda müşteri sorunu varken bazı hatlarda da şehir içi ulaşım sorunu oluyor. Belirli hatlarda çoğu zaman minibüse binmek imkânsız hale geliyor. Özellikle üniversiteden hareket eden halk otobüsleri deyim yerindeyse balık istifi duraklara gelerek yeni müşteriler almaya çalışıyorlar. Adliyede işi olan, terminalde işi olan veya ilerleyen günlerde belediyede işi olan bu sorunları hep yaşayacak. Üniversiteden dolu hareket eden minibüsler duraklarda müşteri almak için beklemeye devam ediyor. Bu bölgedeki ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasını ve yolcu yoğunluğuna göre ek seferlerle bu bölgenin desteklenmesini istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıtak “Biz İnanmadığımız Bir Şeyi Söylemiyoruz”Önceki Haber

Çıtak “Biz İnanmadığımız Bir Şeyi Söylem...

Fırın Kapılarında Ramazan İzdihamı ve Park RezilliğiSonraki Haber

Fırın Kapılarında Ramazan İzdihamı ve Pa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar