Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

ASÜ’de Kadın Temsili Giderek Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ’de Kadın Temsili Giderek Artıyor
Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) görev yapan akademisyenlerin yüzde 40’ının, idari çalışanların yüzde 32’sinin ve öğrencilerin ise yüzde 48’inin kadınlardan oluştuğunu belirterek, 2015 yılından bu yana kadın temsilini önemli oranda yükselttiklerini vurguladı.

“Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Prof. Şahin, kampüste kadın temsilinin artması ve üretilen işlere kadın eli değmesi hususunun temel çalışma prensipleri içerisinde olduğunu söyledi. Rakamlarla ASÜ’deki durumu anlatan Şahin, “Üniversitemizde hâlihazırda 900 öğretim elemanımız var ve bunların 354’ü, yani yaklaşık yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Göreve başladığımız 2015 yılında kadın öğretim elemanı sayısı 285’ti. Unvan bazında bakıldığında da kadın akademisyenlerin temsil oranlarının arttığı görülebilir. 2015 yılında üç olan kadın profesör sayısı 2021’de 21’e, 10 olan kadın doçent sayısı 42’ye, 91 olan kadın Dr. Öğr. Üyesi sayısı ise 96’ya yükseldi. Bununla birlikte -akademik ve idari- kadın yönetici oranımız da yüzde 30’lar seviyesinden yüzde 45’ler seviyesine geldi” dedi. Kız Öğrenci sayısının da her geçen yıl arttığını belirten Şahin, şu bilgiler verdi: “2015 yılında 9 bin 203 kız öğrencimiz vardı. 2021 yılında ise bu sayı 10 bin bandına yaklaştı. Böylece toplam öğrenci içindeki kız öğrencilerimizin oranı yüzde 48’e ulaştı. Öte yandan öğrenci kulüplerinin yönetiminde bulunan kız öğrencilerimizin sayısı ve onların önderliğinde yapılan etkinlik sayıları da artıyor. İdari personelimiz arasından da 2015 yılında 144 olan kadın çalışan sayımız 2021 itibariyle 152’ye yükseldi” dedi. Akademik başarılar konusunda da kız öğrencilerin dikkat çektiğini belirten Rektör Şahin, şöyle devam etti: “Bölüm ve programlarını birincilikle tamamlayan öğrenciler arasında kız öğrencilerimizin oranının daha yüksek. 2020 yılında, meslek yüksekokullarında, programlarını birincilikle tamamlayan öğrencilerin yüzde 61’i, fakültelerde ise bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilerin yüzde 68’i kız öğrencilerden oluşmuştur. 2021 yılında da benzeri bir tablo ortaya çıkmıştır. Programlarını birincilikle bitiren öğrencilerin yüzde 59’u, bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilerin ise yüzde 65’i yine kız öğrenciler olmuştur” dedi.

Kampüsteki işleri şekillendirdikleri altı temel prensiplerinin olduğunu ve bunlardan birisinin de kadınların çalışmalara etkin katılımı olduğunu anımsatan Şahin, “Bu düsturla hizmet üretmeye devam edeceğiz. Kadın çalışanlarımız farklı bakış açılarıyla kampüsteki işlere çok değerli katkılar sunuyor. Kendilerine şükranlarımızı iletiyoruz” dedi. (Basın Bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Sporcular Dünya Şampiyonasına HazırlanıyorÖnceki Haber

Özel Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazır...

Hamilelikte En Riskli Durum; Düşük TehlikesiSonraki Haber

Hamilelikte En Riskli Durum; Düşük Tehli...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar