Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Araç Sayımız 132 Bini Aştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Sayımız 132 Bini Aştı
TÜİK verilerine göre Aksaray trafiğindeki araç sayısı 132 bin 131 oldu.

Kısa adı TÜİk olan Türkiye İstatistik Kurumu illerdeki motorlu kara araçları sayılarını açıkladı. TR 71 bölgesinde Niğde,Nevşehir,Kırşehir,ve Kırıkkale gibi illerle bulunan Aksaray bölgede en fazla motorlu kara aracı sayısı olan il oldu. Mart 2021 verilerine göre sadece Aksaray’da tescilli araçları kapsayan araştırmaya göre Aksaray’daki araçlardan 68 bin 507’si otomobil, 20 bin 921’i traktör, 18 bin 768’i kamyonet, 14 bin 22’si motosiklet, 6 bin 639’u kamyon, bin 477’si minibüs, bin 369’u otobüs ve 428’i özel amaçlı araçlardan oluştu.

TÜİK verilerine göre 132 bin 131 olarak açıklanan araç sayısının gerçeğin çok uzağında olduğu tahmin edilirken Konya,İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde tescilli olan ancak Aksaray’da bulunan araçlarında eklenmesiyle beraber bu sayının 150 binin  üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Artan araç sayısının getirdiği en büyük sorunların başında gelen otopark ve trafik akışındaki sıkıntıyı aşmaya çalışan polis ekipleri gün içerisinde değişik noktalarda insan üstü bir çaba ile trafik güvenliğini sağlamaya çalışırken vatandaşlar da bu sorunun sadece polis gücüyle çözülemeyeceğini bunun için doğru şehir planlaması konusunda hala geç kalınmadığını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray sonradan il olmanın sıkıntısını hala yaşıyor. Geçmişte oluşan çarpık yapılaşmanın getirdiği sıkıntılar il olduktan sonra hızlı artan nüfus ile iyice ortaya çıktı. Son yıllarda ilimiz diğer illere göre sürekli olarak göç almaya başladı. Her geçen sene yeni yapılaşma ile de bir çok şehre göre daha modern bir hale gelmeye başladı. Bu şehirde bunca güzel şey yapılırken trafik sorununda her geçen gün büyümesi bizleri endişelendiriyor. Geçmişe göre artık günümüzde şehir trafiği sorun olmaya başladı. Otopark sorunu her dönem tartışılmasına rağmen çözüm bulunamıyor. Hemşerilerimizin gidecekleri yerin kapısına kadar araçlarıyla gitme istekleri trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. TÜİK veriler Aksaray’da araç sayısının hızla arttığını söylemesine rağmen il genelinde alınmış bir tedbir yok. Sadece sınırlı sayıdaki trafik polisleri trafiği akıcı tutma derdindeler. Onlar dışında ne idareciler ne de biz vatandaşlar üzerimizde düşeni yapmıyoruz. Gelecek için hızlı bir eylem planı bu şehre yapılacak en güzel hizmet olacaktır. Şehre hizmet sadece bina yapmakla olmaz. Gelecek için şehir planlaması hizmetlerin en önemlisidir” dediler.  (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuk Nüfusumuz 123 Bin 585Önceki Haber

Çocuk Nüfusumuz 123 Bin 585

Evlere SığmıyoruzSonraki Haber

Evlere Sığmıyoruz

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar