Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Antibiyotiklerin Bilinçsiz Kullanımına Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antibiyotiklerin Bilinçsiz Kullanımına Dikkat!
Hava sıcaklıkların belirgin şekilde düşmesinin ardından kulak, burun ve boğaz kanallarında yaşanan hastalıklarda artış gözlendi. Kış hastalıklarının başında gelen viral enfeksiyonlar ve alınabilecek önlemler konusunda bilgiler veren Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Serkan Çayır antibiyotik kullanımı konusunda uyardı.

Beslenme ile kış hastalıklarından korunmanın mümkün olduğunu dile getiren Doktor Çayır, hastalık sürecinde kalabalık ortamlardan da uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Çayır, açıklamasında: “Kış aylarında viral enfeksiyonlar ile yaygın olarak karşılaşıyoruz. Üst solunum yolu, sinüzit gibi şikayetler ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu tür hastalıklardan korunma yöntemleri önem arz ediyor. Bu tür rahatsızlıklardan korunmak için öncelikle halkımızın beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Mevsim meyvelerini yani C vitamininin bol olduğu meyveleri tüketmemiz gerekiyor. Bunun dışında kişilerin hastalık belirtisi olan kişiler ile yakın temastan kaçınması gerekiyor. Özellikle ev içerisinde hasta olan kişinin maske kullanımına dikkat etmesi, evin içerisindeki insanlar ile temasını minimuma indirmesi gerekiyor. Bu tür önlemler hastalıkların yayılmasına karşı alınabilecek en basit kriterlerdir. Öte yandan bu kriterleri çocuklara uygulamak zor olabiliyor. Çocuklar okul ortamında bulunduğu için kalabalıktan kaçınamıyor ve temas etmek zorunda kalıyor. Çocuklarda da beslenmeye dikkat ederek önlem alınabilir.” ifadelerini kullandı.

Kulak, burun ve boğaz hastalıklarında sık yapılan hataların başında bilinçsiz antibiyotik kullanımı olduğuna dikkat çeken Çayır, “Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanım oranımız artıyor. Gereksiz yere kullanımdan kaçınmamız gerekiyor. Antibiyotiklerin virüslere hiçbir etkisi yok. Hekime danışmadan kesinlikle antibiyotik kullanımı yapılmaması gerekiyor.” dedi. (Haber/Fotoğraf: E. BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnsan Kaçakçısı TutuklandıÖnceki Haber

İnsan Kaçakçısı Tutuklandı

Fahiş Fiyat ve Stokçuya Ceza YağdıSonraki Haber

Fahiş Fiyat ve Stokçuya Ceza Yağdı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar