
Aksaray’ı diğer şehirlere bağlayan yollarda bayram trafiğinin yarın itibariyle başlaması beklenirken özellikle Batı’dan Doğu istikametine trafikte yoğunluk bekleniyor. Polis ve Jandarma ekipleri bayram trafiği için tedbirlerini alırken sürücülerden de dikkatli olmaları isteniyor.
Konumu itibariyle Türkiye’nin en önemli kavşaklarından birisi sayılan Doğu-Batı ve Kuzey-Güney yollarının kesiştiği nokta olan Aksaray’da otoyolun hizmete girmesiyle kent merkezinden geçen araç sayısında azalma olurken özellikle kamyon ve TIR gibi yüksek tonajlı araçların bu yolu tercih etmeye başlamaları başka sıkıntıları da gündeme getirmeye başladı.
Büyük araçlardan dolayı kalabalıklaşmaya başlayan Aksaray-Ankara, Aksaray-Adana, Aksaray-Nevşehir ve Aksaray-Konya karayollarında bayram trafiği ile birlikte araç yoğunluğunun 2-3 katına çıkması beklenirken polis ve jandarma ekipleri de gerekli tedbirleri aldılar. E-90 Karayolu güzergahına il emniyet müdürlüğü bölge trafik şube ekipleri denetimleri sıklaştırırken Ankara-Niğde otoyolunda da trafik jandarmaları denetimlerini artırdı. Hız koridorları ile de sürekli kontrol altında tutulan yollardaki kazaların sıklıkla meydana geldiği noktalar için de ek tedbirler alınırken yetkililer sürücülerden aşırı hız ve dinlenme konusunda dikkatli davranmalarını isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Bayram trafiği nedeniyle Cuma akşam saatleri ile Cumartesi günü çok yoğun bir trafik bekliyoruz. Özellikle Ankara-Niğde otoyolunda yolcu otobüsü ile otomobil yönünde bir yoğunluk beklerken E-90 karayolunda bu yoğunluğun kamyon veya TIR şeklinde olmasını bekliyoruz. Her iki kısımda da hız koridorları ile denetim otomatik olarak yapılıyor ancak özellikle Ankara-Niğde karayolunun bazı bölümlerinde dikkatsizliğin dağılması ile tek taraflı trafik kazası çok fazla olduğunda bu noktalarda da ekstra tedbirler alınacak. Bunun dışında yoğunluk beklenen bir diğer karayolu olan Aksaray-Nevşehir arasında da denetimler yapılacak. Aksaray-Konya yolundaki denetimler ile gidiş yolculuğunu tamamlayacağız. Bunun dışında dönüşte de aynı tedbirler ile kaza oranını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Cuma ve Cumartesi günü Doğu istikametine hareketin artacağını tahmin ediyor ve Aksaraylı hemşerilerimizden de E-90 karayolu konusunda uyarıyoruz. Bayram dönüşü olan 5 Nisan Cumartesi ile 6 Nisan tarihlerinde de tersi yönde yoğunluk bekliyoruz ve tedbirlerimizi de bu yönde aldık. İnşallah kazasız bir bayram sürecini geride bırakırız. (Haber: E.BUDAK)
Yorum Yazın