Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Altınsoy “Yeni Devlet Hastanesi İçin Çalışmalarda Sona Gelindi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altınsoy “Yeni Devlet Hastanesi İçin Çalışmalarda Sona Gelindi”
Aksaray’da en büyük sorunların başında gelen sağlık sorununu en aza indirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Milletvekili Hüseyin Altınsoy mevcut hastanenin yükünü azaltmak için yapılması planlanan Devlet hastanesi için hazırlılarda sona gelindiğini açıkladı.

14 Mayıs seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden milletvekili olarak seçilen ve meclisteki çalışmalarına başlayan Hüseyin Altınsoy Kanal 68 televizyonunda gazetemiz yazı işleri müdürü Nazmi Çalışkan’ın sorularına cevap verdi.

TBMM’de plan ve bütçe komisyonunda görev verilen ve grup yönetimi ile İç Anadolu Bölgesi il koordinatörlüğü görevini de başarılı şekilde yürüten Altınsoy mevcut hastane ve yeni yapılması planlanan Devlet hastanesi konusunda yaptığı açıklamada; “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi günlük ortalama 8 bin kişiye hizmet veriyor. Bizler bu 8 bin kişi içerisinde tüm hastalarımızın hak ettiği hizmetleri alabilmeleri için çalışıyoruz. Elbette yoğunluk ve zaman, zaman da doktor eksikliği gibi sorunlar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını yakinen takip ettiğimiz için biliyor ve önemsiyoruz. Bu 8 bin kişiden her bir hemşerimizin memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Bu hastaneye gelenlerden yüzde 1’inin şikayeti bile bizim için önemli. Sorunları en aza indirmek ve ortadan kaldırmak için Ankara’da temaslarımız sürüyor. Bu konuda sürekli olarak Sağlık Bakanlığımız ile temas halindeyiz.

Mevcut hastane Aksaray ile beraber komşu iller ve Şerefli Koçhisar ile Konya’ya bağlı olmasına karşılık Aksaray’a yakın olan pek çok belde ve köydeki hastalara da hizmet veriyor. Şimdi bu hastanenin yükünü azaltmak için Devlet hastanesi yapılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bunun sözünü aldık ve yer tercihini de belirledik. Bu yeri şimdi açıklamak istemiyorum ama en kısa sürede yatırım planına alınacak hastanenin inşaatına başlanacak. Bu hastanenin hizmete girmesi ile sorun büyük oranda azalacak. Sağlık hizmeti alan hemşerilerimiz aile hekimleri, semt poliklinikleri ve Devlet hastanesi ile Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavilerini yaptırabilecekler.

İlçelerde de sağlık sorunlarını bitirmek için çalışmalarımız sürüyor. Sultanhanı ilçemizdeki hastanemiz tamamlandı. Şimdi Eskil ilçemizdeki hastanemizin yapımı için girişimlerimizi yaptık ve sürecin sonuna geldik. Mevcut hastane alanına yapılacak olan hastanemiz 50 yatak kapasiteli olsa da bu ilerleyen süreçte artırılacak. Eskil ile beraber Ortaköy ilçemizde de hastane sorununu inşallah aynı süreçte tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar kısa sürede başlayacak. Diş hekimliği fakültesinin de hizmete girmesi ile yeni diş hastanemizin yeri için Eski doğum ve çocuk evi tercih edildi. Bunun tadilatı ve hazır hale getirilmesi için ödenek sorunu da ortadan kaldırıldı. Yakın zamanda bu çalışmalarda son bulacak.

Dediğimiz gibi bizler şikâyetler her işte olur en aza indirmek önemli demiyor tüm hemşerilerimizin şikâyetlerini dikkate oluyor ve o sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFAD Tam Kadro Sahaya İndiÖnceki Haber

AFAD Tam Kadro Sahaya İndi

Özel Gence Özel ZiyaretSonraki Haber

Özel Gence Özel Ziyaret

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar